Neden 21.00'den sonra akşam yemeği yememelisiniz?

Neden 21.00'den sonra akşam yemeği yememelisiniz?
Bilim adamları geç yemek yemenin felç riskini %28 artırabileceğini ortaya koyan bir araştırma paylaştı.

Geç saatte yemek yemek zararsız görünebilir ancak akşam 9'dan sonra akşam yemeğine oturmak felç veya mini felç geçirme riskini artırabilir.

Bir araştırmada, Fransa'da her biri hafta içi yemek zamanlarını gösteren 15'e kadar yemek günlüğü dolduran 100.000'den fazla kişi incelendi.

Akşam yemeğini en erken yiyenlerin üçüncüsü akşam 20.00'den önce, en geç gece yiyen üçüncüsü ise akşam 21.00'den sonra yedi.

Gönüllüler ortalama yedi yıl boyunca takip edildi; bu süre zarfında kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaklaşık 2.000 kardiyovasküler hastalık vakası görüldü.

En geç saat 21.00'den sonra akşam yemeği yiyen kişilerde, genellikle "mini felç" olarak bilinen felç veya geçici iskemik atak geçirme olasılığı yüzde 28 daha fazlaydı.

Bu, akşam saat 8'den önce akşam yemeği yiyen insanlarla karşılaştırıldı.

Araştırmacılar, günün erken saatlerinde yemek yemeye evrimleştiğimizi söylüyor; hayvan çalışmalarından elde edilen bazı kanıtlar, yiyecekleri daha sonra sindirmenin kan şekerini ve kan basıncını yükselttiğini öne sürüyor.

Normalde daha düşük olan akşam saatlerinde yükselen kan basıncı, zamanla kan damarlarına zarar verebilir ve felç ve kalp krizlerine yol açan kan pıhtılaşması riskini artırabilir; ancak çok daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır ve yemek zamanlamasının sağlığı etkilemesi pek olası değildir. tıpkı sağlıksız beslenme gibi.

Araştırmanın Sorbonne Üniversitesi Paris Nord'dan kıdemli yazarı Dr. Bernard Srour şunları söyledi: 'Birçok insan gibi, büyükannem de akşam yemeğini çok geç yememem konusunda beni uyarırdı ve bu çalışma, bunun bir anlamı olabileceğini gösteriyor. bu tavsiye.

'Artık 7/24 çalışan bir toplumuz; insanların hiçbir zaman yeterli zamanları olmadığını hissettiği, çoğumuzun genellikle gece geç saatlerde yemek yediği bir toplumuz.

'Ancak akşam yemeğini erken yiyemeyecek kadar meşgul olduklarını düşündükleri için geç yiyen kişiler, sağlık sorunları riskini artırabilir, ancak bu durum kadınlarda daha fazla görülüyor ve bu bulguları doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyacımız var.' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.