Veganlığa darbe mi? Sığır eti ve süt ürünlerinde bulunan besin kanserle savaşmaya yardımcı olabilir

Veganlığa darbe mi? Sığır eti ve süt ürünlerinde bulunan besin kanserle savaşmaya yardımcı olabilir
Hayvansal ürünlerdeki molekül, kanseri öldürmek için bağışıklık hücrelerini güçlendirdiği iddia edildi.

Bir çalışma, insan sütünde ve et ve süt ürünleri gibi hayvansal ürünlerde doğal olarak bulunan bir molekülün tümörlere sızabileceğini ve kanser hücrelerini öldürebileceğini öne sürdü.

Chicago Üniversitesi araştırmacıları, kanser hücrelerinin büyümesini ve kanser tedavilerinin işe yarama yeteneğini etkileyen yüzlerce farklı besin maddesini incelediler ve Trans-vaccenic asit (TVA) adı verilen bir besin üzerinde yoğunlaştılar.

Ayrıca kanlarında daha yüksek düzeyde bileşik bulunan kanser hastalarının tedaviye daha iyi yanıt verdiğini belirlediler; bu da bunun bir besin takviyesi olarak büyük faydalar sağlayabileceğini öne sürdü.

Süt ürünlerinden elde edilen yağ asidinin kanser önleyici gücü, yabancı istilacıları tanıyan ve bağışıklık sistemini onları öldürmeye yönlendiren, T hücreleri olarak bilinen bazı bağışıklık hücrelerini turboşarj etme yeteneğinden gelir.

Araştırmacılar, bu bileşik açısından zengin gıdaları yemenin veya kanser hastalarına takviye olarak vermenin, tümörlerin boyutunu azaltmada ölçülebilir faydalar sağlayabileceğini söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.