Vücudunuzun hayati bir kısmı siz öldükten yıllar sonra da yaşamaya devam ediyor

Vücudunuzun hayati bir kısmı siz öldükten yıllar sonra da yaşamaya devam ediyor
Biyologlar, kişinin bağırsaklarındaki hassas mikrop dengesinin ölümden yıllar sonra bile aktif kaldığını ortaya çıkardı.

Sanılanın aksine ölüm, vücuttaki tüm hücre ve organ sistemlerinin sonu değildir.

Vücutta yaşayan bakteriler, virüsler, mantarlar ve diğer mikroplardan oluşan karmaşık bir topluluk olan bağırsak mikrobiyomu, vücut dokuları parçalandıktan sonra aylarca, hatta yıllarca iş başında kalabilir.

Bu mikroplar, artık oksijen kaynağı kalmadıktan sonra bile vücudun karbonhidrat, protein ve yağ depolarını besleyerek yaşamaya devam etti.

Vücudun geri kalanı öldükten sonra uzun süre hayatta kalabilmenin yanı sıra mikroplar, topraktaki mikroorganizma topluluğuyla karışarak ayrışma sürecini hızlandırır ve vücudu yeni yaşamın gelişmesine olanak tanıyan bir geri dönüşüm tesisine dönüştürür.

Tüm hayatınız boyunca pompalanan oksijen bakımından zengin kan, ölüm anında durur ve bu, yaşamı sürdüren oksijenden mahrum kalan vücut hücrelerinin kendilerini sindirmeye başladığı karmaşık bir süreci başlatır.

Çürüyen cisimlerin karakteristik kokusu, oksijen gerektirmeyen enerji üreten süreçlerle beslenen bakterilerin bir ürünüdür.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.