Yatmadan önce atıştırmak size kilo aldırabilir: Bir avuç fındık bile

Yatmadan önce atıştırmak size kilo aldırabilir: Bir avuç fındık bile
Uyumadan kısa bir süre önce yemek yemek kilo almanıza ve açlık seviyelerinin artmasına neden olabilir. Uzmanlar, açlık sancılarını önlemek için atıştırmalık yiyenleri akşam yemeğini daha doyurucu hale getirmeye çağırıyor

Sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak, dengeyi değiştirmeye çalışan birçok kişinin yaklaşımıdır.

Ancak ara sıra 'hile' yapan bir yemek veya atlanan spor seansı ilerlemenizi geri almasa da, yaygın bir alışkanlık kilo vermenizi engelliyor olabilir .

Uzmanlar, uyumadan kısa bir süre önce yemek yemenin kilo almaya neden olabileceği, ertesi gün açlık düzeyini artırabileceği ve vücudun kalori yakmasını yavaşlatabileceği konusunda uyarıyor.

Sağlık teknolojisi firması ZOE'nin baş bilim adamı Dr Sarah Berry, MailOnline'a, akşamları rutin olarak cips, çikolata ve dondurma tüketenlerin, yatmadan önce açlık sancılarını önlemek için akşam yemeğini daha doyurucu hale getirmeye çalışması gerektiğini söyledi.

Atıştırmalık, özellikle dengeli beslenmenin bir parçasıysa ve bir porsiyon fındık, meyve veya sebzeyi içeriyorsa, tamamen sağlıklı olabilir.

Ancak atıştırmalıklarınızın zamanlaması, ne yediğiniz kadar önemli olabilir.

Aynı zamanda King's College London'da beslenme bilimleri alanında araştırmacı olan Dr. Berry'ye göre, vücut uykuya hazırlanırken gece geç saatlerde atıştırmak 'bizim için iyi değil'. Akşam 9'da yemek yemeyi kesilmeli.

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa Dolu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.