Kasko depremi karşılar mı?

Kasko depremi karşılar mı?
Sigortası zorunlu olmayan bir sigorta türü olan kasko, depremi karşılar mı? Detaylar haberimizde…

Kasko sigortası yaşanan depremlerin ardından yapılması gereken daha önemli konu haline geldi. Yaşanan depremlerin yıkıcı etkileri araçlarda da ciddi zararlara sebebiyet verdi. Hem Kahramanmaraş depremi ile aracı zarar gören hem de önlem almak için artık yaptırmayı düşünen vatandaşlar, arama motorlarında bu konuyla ilgili araştırmalara başvurdu. Araçlarını güvence altına almak isteyen araç sahipleri kasko sigortasının depremi karşılayıp karşılamadığı konusunda yanıt almaya çalışıyor. Kasko depremi karşılar mı?

Kasko sigortası nedir?

Kasko sigortası ile araçlar çarpma, çarpışma, çalınma ve yanma gibi durumlara karşı teminat altına alınmaktadır. Kasko sigortası deprem teminatı ile deprem nedeniyle yıkılan veya hasar gören yapıların araçlara zarar vermesi durumunda araçlarda meydana gelen hasarların karşılanması sağlanabiliyor. Kasko poliçesinin bulunmaması durumunda deprem nedeniyle araçlarda meydana gelen hasarlar karşılanamıyor.

Dar kasko poliçelerinde deprem teminatına yer verilmezken de deprem teminatlı kasko poliçelerine sahip araç sahiplerinin zararlarının tümü sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. Ancak kasko deprem muafiyeti olan poliçelerde hasar ödemesinde kesinti olabiliyor. Muafiyetsiz kaskolarda ise kesinti yapılmıyor. Bu açıdan kasko deprem teminatı ve muafiyet durumu, hasar ödeme süreçlerini de değiştirebiliyor.

Kasko deprem hasarını karşılar mı?

Deprem nedeniyle otomobilinde hasar oluşan vatandaşlar kasko poliçeleri olmadığı takdirde oluşan zararı kendileri karşılamak durumunda kalacak. Fakat kasko poliçesi olan kişilere ilişkin durum farklı. Poliçelerde deprem teminatı yer aldığı için hasar yüzde 100 karşılanıyor. Otomobili kullanılamayacak durumda olan kişi bu aracın bu aracın piyasa rayiç bedeli ne ise çok hızlı bir şekilde alabilecek. Dar kasko poliçesi dışındaki tüm kasko poliçelerinde deprem teminatı bulunmaktadır. Bu nedenle deprem nedeniyle meydana gelen yıkımların yol açtığı araç hasarları karşılanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.