Kasko muafiyetli nedir?

Kasko muafiyetli nedir?
Hasar durumu ortaya çıkan araçlarda ödemeyi sadece sigorta şirketlerinin yaptığı muafiyetsiz kaskoya göre farklı olan kasko muafiyeti nedir?

Yaşanan felaketler, hasarlar önlem almanın bir kez daha önemini ortaya koydu. Araştırmak için sorgulamalarda bulunan kullanıcılar, yapacakları kaskonun muafiyetli ya da muafiyetsiz olma durumuna göre anlamlarını, avantajlarını ve dezavantajlarını öğrenmek istiyor. Hasar durumundaki farklılıklara göre ayrılan muafiyetli ve muafiyetsiz olma durumu, araç kullanım sıklığı ve tarzına göre şekillenebiliyor. Peki, kasko muafiyetli nedir?

Kasko muafiyetli nedir?

Muafiyetli kaskoda sigorta poliçesi düzenlendiği esnada sigorta şirketi ve sigortalının anlaştığı ve muafiyet oranının etkisiyle kasko poliçesi fiyatına uygulanan bir indirim. Sigortalı kasko poliçesi kapsamında, hasarın yol açtığı zararın bir kısmının ödemesini üstlenir.

Sigorta şirketleri, muafiyetli kasko poliçelerinde hasar ödemesi yaparken poliçede belirlenen muafiyet oranını düştükten sonra kalan kısmı esas alır. Belirlenen muafiyet oranı ise sigortalının kendisi tarafından ödenir.

İki tarafın da ödeme yapması durumu, bu kasko ürününü standart kasko ürünlerinden ayırır. Çünkü muafiyetsiz kasko ürünlerinde hasar durumu ortaya çıktığı zaman ödemeyi sadece sigorta şirketi yapar. Bu nedenle de muafiyetsiz kasko poliçeleri muafiyetli poliçelere göre daha pahalı olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.