YKS tarihi ertelendi mi?

YKS tarihi ertelendi mi?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sınav tarihi konusu merak ediliyor. YKS sınav tarihinin ertelenip ertelenmeyeceği soru işaretlerine yol açtı. YKS tarihi ertelendi mi? Ertelenme ihtimali bulunuyor mu? Detaylar haberimizde…

2023 YKS’nin yakınlaşmasıyla birlikte araştırmalar da gidişatı hızlandırdı. ÖSYM’den yapılan açıklamada konu belirsizliğini sürdürürken Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinden sonra sınavın ertelenme ihtimali olabilir mi sorusunu akıllara getirdi. Sınav için ana gündem sınavın ertelenebilme ihtimalinin bulunması iken konuyla ilgili ÖSYM’den YKS takvimi için gelecek olan duyurular bekleniyor.

ÖSYM, kasım ayında 2023 sınav takvimini paylaşmış fakat kısa bir süre sonra kaldırmıştı. Kaldırılan takvimde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 17-18 Haziran'da yapılacağı ifade edilmişti. ÖSYM sınav ve seçim tarihinin denk gelmemesi için yeni bir değerlendirme yapma kararı alarak sınav takvimini bu nedenle geri çektiği de bilgiler arasında yer almıştı.

ÖSYM konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır.

İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir." ifadeleri kullanılmıştı.

Geçtiğimiz yıl 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında alınan YKS başvurularının bu yıl Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından ertelenmesi ve Mart ayında erişime açılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.