Aboubakary Koita kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Aboubakary Koita kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?
 DAMGA Editörü
Hafta sonunda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Trabzonspor, transferde de hareketli saatler yaşıyor. Bordo mavililer son olarak Aboubakary Koita'yı listesine aldı. Peki, Aboubakary Koita kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar...

Bu sezon Süper Lig'de istediği sonuçları alamadıktan sonra Abdullah Avcı ile yeni bir sayfa açan Trabzonspor, yeni senede de adından söz ettirecek hamleler yapmak üzere kolları sıvadı. Bordo mavili ekip listesine birçok ismi eklerken görüşmeler gerçekleştiriliyor. Odak noktası sözleşmesi bitecek futbolcular olsa da bonservis ödenecekler de mevcut. Onlar arasında Aboubakary Koita da bulunuyor. Afrika kökenli yıldız hakkında çok sayıda sorgulama gerçekleştirilerek bilgi sahibi olunmak isteniyor. Peki, Aboubakary Koita kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

aboubakary-koita-2.webp

Sol kanat uçacak!

Trabzonspor'un bu sezonki performansıyla adını birçok kulübün transfer listesine yazdıran Aboubakary Koita, 28 karşılaşmada 13 gol atıp 2 de asist yaptı. Bu mevkide Trezeguet ve Orsic'e sahip olan Fırtına, Fountas'ın ayrılma ihtimaline karşın Hırvat oyuncuyu zaman zaman 10 numara olarak da kullanabilir. Bu da sol kanat için yer açılması anlamına geliyor. Koita'nın yeteneklerine güvenen izleme ekibi, raporunu Abdullah Avcı'ya sundu.

aboubakary-koita.jpg

Aboubakary Koita kimdir?

Tam adı Aboubakary Yeli Koita olan Aboubakary Koita, 20 Eylül 1998 tarihinde Sengal'in Pikine kentinde doğdu. 25 yaşındadır. Moritanya vatandaşlığı da bulunmaktadır. Futbola Belçika'da başlamıştır. İlk kulübü FC Merksem olmuştur. Lyra ve ASV Geel formaları da giymiştir. Ülkenin en önemli takımlarından Gent kendisini keşfetmiş ve kadrosunda yer vermiştir. Ama A takımdaki kariyeri uzun olmamıştır. 2018-2019 sezonunun devre arasında KV Kortrijk'a kiralanmış, sonunda ise Waasland-Beveren ile anlaşma sağlamıştır. Burada geçirdiği 2 sezonun ardından VV St. Truiden'e 1 milyon euro karşılığında transferi gerçekleşmiştir. Moritanya Milli Takımı ile 2 kez maça çıkmıştır. 1.75 metre boyundaki sol kanat oyuncusunun 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.