Borna Barisic kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Borna Barisic kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?
 DAMGA Editörü
Karagümrük'ü farklı yenerek Fenerbahçe derbisine moralli çıkacak olacak Trabzonspor'da transfer için de çalışmalar devam ediyor. Karadeniz temsilcisi Glasgow Rangers'ta forma giyen Borna Barisic'i listesine aldı. İşte yıldız isimle ilgili her şey burada.

Yeni sezonda Avrupa kupalarına katılmak isteyen Trabzonspor, bir yandan transfer çalışmalarına da başladı. Belki de sezon bitmeden yeni oyuncularını duyurmak isteyen bordo mavililerde gündeme çok önemli bir isim geldi. Daha önce de görüşülen ancak kulübünün izin vermediği yıldız futbolcunun kontratının bitecek olmasından dolayı temaslar yeniden başladı. Abdullah Avcı'nın da istediği ve takıma kazandırılması yönünde rapor verdiği Borna Barisic için görüşmeler gerçekleştiriliyor. Taraftar da kendisi hakkında araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Borna Barisic kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

borna barisic

Eren ile rotasyon oluşturacak

Kendi aldırdığı Eren Elmalı'nın iki sezondur neredeyse alternatifsiz oynaması üzerine harekete geçen Abdullah Avcı, bu bölgede yeni bir isim arıyor. Hem maç yükünü azaltmak hem de rakiplere göre farklı kurgularda oynatmak istediği oyuncu ismini artırmayı planlıyor. Barisic de bu kapsamda gündeme geldi ve eğer transferi gerçekleşirse genç sol bek ile birlikte rotasyonun parçası olacak.

Borna Barisic kimdir?

Borna Barisic 10 Kasım 1992 tarihinde Hırvatistan'ın Osijek şehrinde doğmuştur. 31 yaşındadır. Babası Stipe Barisic, annesi ise Verica'dır. Futbola NK Osijek alt yapısında başlamıştır. Bijelo Brdo forması giydikten sonra kulübüne geri dönmüştür. 2015'te ülkenin en önemli takımlarından biri olan Dinamo Zagreb bonservisini almıştır. İlk sezon NK Lokomotiva'ya kiralık verilmiş, 2016'da ise NK Osijer'e geri dönmüştür. Burada yeniden sıçrama yaparak 2.45 milyon euroya Glasgow Rangers'a transfer olmuştur. 6 senedir İskoç ekibinin formasını giymektedir.

borna barisic trabzonspor

Babası mafya!

Trabzonspor'un listesindeki Borna Barisic'in aile hayatı merak konusu haline gelirken babası Stipe Barisic ise mafya olarak adını duyurdu. Zaman zaman oğlunun oynaması üzerine teknik heyet ve başkanlara baskı yaptığı iddia edildi. Dinamo Zagreb Başkanı Zdravko Mamic'e ateş açtığı öne sürüldü. Ancak ticari olay sebebiyle farklı bir nedenden dolayı hapis cezası aldığı Hırvat basınında geniş yer buldu.

Brno Barisic'in kariyeri

Kariyerinde 4 kupa bulunan Barisic bunların 3'ünü Rangers ile kazandı. 1 İskoç ligi, 1 İskoç Kupası ve 1 İskoç Lig kupası kaldırdı. Dinamo Zagreb'de de 1 kez Hırvat ligi şampiyonluğu yaşadı. Bu sezon çıktığı 29 maçta 8 gol attı ve 2112 dakika sahada kaldı.

KULÜBE GÖRE PERFORMANSI

Kulüp

indir.svg

indir-1.svg

indir-2.svg

124-1654070933.pngG. Rangers

2301054

327.pngNK Osijek

124822

11194.pngNK Lokomotiva

20-2

419.png Dinamo Zagreb

1--

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.