Galatasaray'dan stopere flaş hamle! Kimse bu transferi beklemiyordu...

Galatasaray'dan stopere flaş hamle! Kimse bu transferi beklemiyordu...
Fenerbahçe ile arasındaki farkı 4'e çıkaran Galatasaray'da yeni sezon transfer çalışmaları devam ediyor. Birbirinden önemli isimleri listesinde bulunduran Cimbom, Çekya'daki isimlere bir yenisini ekledi.

Adım adım şampiyonluğa doğru giden ve son 5 hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde bulunan Galatasaray'da transfer çalışmaları devam ediyor. Teknik Direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda ilerleyen Cimbom'da stoper için düşünülen isimlerden biri Martin Vitik'ti. Sparta Prag'ın yıldızını isteyen sarı kırmızılılar diğer yandan Prag'ın diğer devi Slavia'da oynayan Nijeryalısı Igoh Ogbu ile de ilgileniyor.

Harekete geçilecek

Bu sezona damga vuran iki stoperini de satması gündemde olan Galatasaray'da yerlerine gelecek oyuncular merakla bekleniyor. Sanchez ve Nelsson'dan gelecek paralarla önemli yatırımlar yapmak isteyen yönetim, bir deneyimli bir de genç ve potansiyelli futbolcuyla bu bölgedeki eksiklerini tamamlamak amacında. Lindelöf'ün bulunduğu listeye Martin Vitik sonrası Ogbu da eklendi.

igoh-ogbu-mol-cup-top-768x432-1-1280x720.jpg

Igoh Ogbu kimdir?

Galatasaray'ın kadrosuna katabilmek adına listesine eklediği Igoh Ogbu, 8 Şubat 2000 tarihinde Nijerya'nın Jos kentinde doğdu. 24 yaşındadır. Futbola Gombe United'da başlamıştır. Buradaki performansıyla Norveç'in en önemli takımlarından Rosenborg'un dikkatini çekti ve ilk yurt dışı deneyimi bu ülkede oldu. Levanger ve Sogndal'da kiralık forma giydi. Sonrasında Songdal bonservisini aldı. 2021 yılının ocak ayında ise 300 bin euro karşılığında Lillestrom'a imza attı. Adını gün geçtikçe daha fazla duyurmayı başaran Nijeryalı Ogbu, 2023'te ise 2.5 milyon euro karşılığında Slavia Prag tarafından alındı. Bu sezon çıktığı 35 maçta 2 gol atıp 3023 dakika sahada kalmayı başardı. Mevcut piyasa değeri 4 milyon euro. 1.87 metre boyundaki dev stoperin 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor. 1 kez Çekya Kupası kazandı.

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.