Apple ve Amazon'a büyük ceza!

Apple ve Amazon'a büyük ceza!
İspanya Ulusal Rekabet Konseyi (CNMC), çevrimiçi pazarda rekabeti kısıtladıkları için Apple ve Amazon'a para cezası verdi.

İspanya Ulusal Rekabet Konseyi (CNMC), çevrimiçi pazarda rekabeti kısıtladıkları için ABD şirketleri Apple ve Amazon'a toplam 194 milyon Euro (150.000 Euro) para cezası verdi.

CNMC'den yapılan açıklamada, Amazon ve Apple gruplarına bağlı çok sayıda şirketin "online pazarda rekabete bazı kısıtlamalar getirdiği" gerekçesiyle toplam 194 milyon 150 bin euro para cezasına çarptırıldığı bildirildi.

İspanya Rekabet Kurulu'nun Apple'a 143 milyon 640 bin euro, Amazon'a 50 milyon 510 bin euro para cezası verdiği bildirildi.

Apple ve Amazon’a dev ceza

2018 protokolüne odaklanıldı

Açıklamada, Apple ve Amazon'un 31 Ekim 2018'de Amazon'un Apple'ın yetkili satıcısı olma şartlarını tanımlayan ve bunun İspanya'da (çevrimiçi) elektronik eşya perakendesindeki rekabeti kısıtlayan bazı hükümler içerdiğine dikkat çeken bir mutabakat zaptı imzaladığı açık.

Apple ürünlerini perakende satış yapmak için İspanya'daki Amazon sitesini kullanan satıcıların %90'ından fazlası, Apple ile Amazon arasındaki protokol nedeniyle İspanya'daki ana online pazarın dışında kalıyor, Amazon'da satış yapma hakkına sahip olmayan satıcıların önemli bir satış kanalını kaybettiği açıklandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.