Bu uygulamaları telefonlarınızdan hemen kaldırın!

Bu uygulamaları telefonlarınızdan hemen kaldırın!
Popüler uygulamaları taklit eden birçok sahte uygulama tespit edildi. Google, kullanıcıları bunları silmeleri konusunda uyardı.

Google Play Store çok büyük bir kanaldır ve her türlü uygulamayı içerir. Bu nedenle sadece geliştiriciler insanlara faydalı olmak istemez, aynı zamanda kötü niyetli geliştiriciler de uygulamalarını yayınlar. Son zamanlarda Google diğer iki geliştiricinin dikkatini çekti ve şükürler olsun ki sorunun daha da kötüleşmesini önledi. Ancak bu uygulamaları zaten yüklediyseniz bunları şimdi kaldırmalısınız.

Google iki uygulamayı kara listeye aldı

İki sahte mesajlaşma uygulamasına, Telegram ve Signal'e benzeyecek şekilde tasarlandı. Ancak Google, hileli uygulamaların verilerinizi çalabileceği gerekçesiyle bunları Google Play Store'dan kaldırdı. Bahsedilen iki uygulama Signal Plus Messenger ve FlyGram'dır. Uygulama 9 aydan fazla bir süre Play Store'da aktif kaldı ve Google tarafından kaldırılmadan önce yaklaşık 100.000 kez indirildi.

google-uyardi-bu-uygulamalari-hemen-kaldirin-sdn.jpg

FlyGram da aynı geliştirici ekip tarafından oluşturuldu. Uygulama mağazadan da kaldırılmış olsa da her iki uygulama da hâlâ üçüncü taraf web sitelerinde ve Samsung App Store'da mevcut.

Sahte uygulamalardan kurtulmanın yolu

Bu sahte mesajlaşma uygulamalarından herhangi biri yüklüyse Signal, bunları kaldırmanızı ve bunu yapmadan önce hesabınızın bu uygulamalarla olan bağlantısını kestiğinizden emin olmanızı önerir. Signal Plus, gönderilen ve alınan mesajlara ve hatta uygulamayı kullanan kişilerin kişilerine bile erişebilir.

Dolayısıyla bu tür uygulamalar için yalnızca resmi uygulamalara güvenmelisiniz. Ayrıca hesabınıza yeni bilinmeyen cihazların erişmediğinden emin olmak için bağlı cihazların listesini birkaç ayda bir kontrol etmeye devam etmelisiniz. Telegram ve Signal gizlilik odaklı mesajlaşma uygulamaları olduğundan, bu gizlilik bir şekilde tehlikeye girerse insanlar üzülecek.

Cihazınızda sahte mesajlaşma uygulamaları yüklüyse en azından mevcut cihazınızdan kaldırmalı, eski veya bilinmeyen cihazları Signal hesabınızdan ve Telegram'ınızdan kaldırdığınızdan emin olmalısınız. Google Play Store'dan kaldırılmış olsa da, bu uygulamaların her ikisi de daha geniş topluluk tarafından büyük ölçüde fark edilmeden kaldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.