Google, 10 yaşındaki android KitKat sürümünü iptal etti!

Google, 10 yaşındaki android KitKat sürümünü iptal etti!
Google'ın Android KitKat veya Android 4.4 olarak adlandırılan çok daha eski işletim sistemi, önümüzdeki ay Google Play Hizmetleri desteğini sonlandıracak.

Hâlâ Android KitKat çalıştıran bir cihazınız varsa, Google yazılımı sonlandıracağından ve KitKat işletim sisteminin temel bir parçası olan Google Play Hizmetleri desteğini sınırlayacağından, cihazınız önümüzdeki ay içinde pek çok özelliği kaybedecektir.

indir-2.webp

Android KitKat Yolunun Sonu

Google, Eylül 2013'te Android 4.4 olarak da bilinen KitKat'ı piyasaya sürdü, ancak işletim sistemi günümüz standartlarına göre oldukça ilkel. Google, "O zamandan beri, Android için Kikkat'ta bulunmayan birçok yenilikçi iyileştirme ve özellik sunduk" dedi. Öte yandan, Android KitKat nadiren kullanılır. Google'a göre, daha fazla kullanıcı en son Android sürümlerine geçiş yaptıkça, Kikkat kullanan aktif cihaz sayısı Temmuz 2023'e kadar %1'in altına düşecek. Bu nedenle yazılım devi, Google Play Hizmetlerinin gelecek sürümlerinde artık KitKat'ı desteklemeyecek.

KikKat, Google'ın mezarlığında sıradaki olabilir, ancak işletim sisteminin Android tarihinde önemli bir yeri var. Bu işletim sistemi 2013 yılında piyasaya sürüldüğünde Android'i hızlandırdığı ve daha temiz bir arayüz sunduğu için kullanıcılar arasında oldukça popülerlik kazandı. Bu işletim sistemine sahip ilk cep telefonu Google'ın Nexus 5 modeliydi.

Ancak desteğin sona ermesi nedeniyle KitKat kullanan terminallerde çeşitli uygulamalar kullanılamayacaktır. Google Play Hizmetleri, konum izleme, haritalama, ödeme işleme, çevrimiçi reklamcılık ve kaydolma gibi birçok üçüncü taraf hizmeti sağlar. Google, Ağustos 2021'de KitKat'ın öncülü Android Jelly Bean desteğini sonlandıracak. Bu nedenle kullanıcılar, şirketin gelecek yıl Android Lollipop veya Android 5.0 ile aynı şeyi yapmasını bekleyebilir.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.