Ulusal Engelli Veri Sistemi Kuruluyor

Engellilerin haklarının korunması ve daha etkin hizmet sunulmasını amaçlayan Ulusal Engelli Veri Sistemi Yönetmeliği 12 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yönetmelik sistemin çerçevesini oluşturmuştur.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yönetilen yeni bir veri sistemi, Türkiye'de engelli kartı olan veya alacak olan tüm vatandaşlara ilişkin bilgileri içerecektir. Ancak kimlik almak ve sisteme girmek kişilerin iradesine bağlıdır.

Sistemdeki veriler bakanlığın sorumluluğunda olucağı açıklandı

Engelli raporu alma yönteminde herhangi bir değişiklik yoktur. @ ve üzeri engelli yetişkinler ile 18 yaşının altında olan ve bu ücreti karşılamak için özel yardıma ihtiyacı olan kişiler, İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi veya e-Devlet'e kimlik kartı başvurusunda bulunur.

Nüfus cüzdanı bulunan engelli vatandaşlarımızın verileri ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sisteme işlenmektedir. Ayrıca engellilere hizmet veren kurum ve kuruluşlar, engellilere ait kişisel verileri sistemlerine aktarabilmektedir.

Verilerin korunması ve hukuka aykırı işlenmesine karşı tedbirler Bakanlık bünyesindeki Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Tüm veriler 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na uygun olarak toplanmakta, saklanmakta ve korunmaktadır.

Hiçbir koşulda veriler üçüncü şahıslara aktarılmayacak veya ifşa edilmeyecektir. Bu sisteme dahil olan vatandaşlar, engellilere sağlanan hak ve hizmetlerden yararlanabilmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Beyza Pınar Arşivi