Onur Yıldız sigara içerken nasıl görüntülendi? IPTV spikerlerin ve muhabirlerin de başını yakabilir

Onur Yıldız sigara içerken nasıl görüntülendi? IPTV spikerlerin ve muhabirlerin de başını yakabilir
Dün akşam Gaziantep FK ile Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçına A Spor Spikeri Onur Yıldız'ın sigara içtiği anlar damga vurdu. Yıldız'ın o görüntülerinin nasıl elde edildiği merak konusu haline geldi. Detaylar haberimizde.

Fenerbahçe'nin Gaziantep FK'yı 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldiği Türkiye Kupası son 16 turu maçını anlatan A Spor Spikeri Onur Yıldız, sigara içerken görüntüleriyle akşama damga vurdu. O anları olay haline gelen Yıldız, sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak yaşananların A Spor'da yayınlanmadığını ve izleyicilerin izlemediğini dile getirdi. Ancak bu görüntülere kimler nasıl ulaşıyor ve izliyor? İşte detaylar...

Öte yandan Gaziantep takımı sahaya "Sen de sigarayı bırakabilirsin" yazılı pankarta çıkması sosyal medyada espri konusu oldu.

gfwjijmwoaaq8uu-6o80.webp
Onur Yıldız 'Geç değil, sen de sigarayı bırakabilirsin' pankartı ile çıkılan maçta sigara içerken görüldü.

A Spor'da yayınlanmadı savunması

Onur Yıldız maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Bu akşam sosyal medyada yer alan görüntü, canlı yayında gerçekleşmemiştir. Yurtdışı yayını için verilen uydu frekansından illegal bir şekilde kaydedilmiş, yayın dışı görüntüsüdür. A Spor izleyenler yayında asla böyle bir görüntüye tanık olmadılar" ifadelerini kullandı.

Bu görüntüler nasıl elde ediliyor?

Onur Yıldız'ın sigara içerken çekilen görüntülerine nasıl ulaşıldığı da merak konusu oldu. Son dönemde korsan yayıncılığın yaygın olduğu televizyon dünyasında IPTV'ler birçok kanalın frekanslarına girip ham görüntüleri elde edebiliyorlar. Maç öncesi, arası ve sonrasında reklam dahi izlemeden statta olanı biteni seyredebiliyorsunuz. Yıldız'ın da başına bu geldi. IPTV ile mücadele giderek artıyor.

Birçok kişinin başını ağrıtabilir

A Spor spikerinin yaşadığı bu olay, diğer spikerler ve sunucular için de potansiyel tehlike. IPTV'lerin reklamsız gösterdiği stüdyo, yayın alanı veya olay yerinde spontane gelişen her davranış, farklı algılanabilir veya işten kovulmaya kadar gidebilir.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.