Bitiş mi başlangıç mı?

Bir yıl daha bitti. Aslında her bitiş yeni bir başlangıç değil miydi?

Uzun bir süreç gibi gözükmesine rağmen akıp giden hayatımızdan kısacık bir zaman geçti. Evet, biliyorum çok şey değişti, çok şey yaşandı. Bu yüzden de bazılarımızda geç kalmışlık hissi oluştu. Çabucak geçen zaman sizi yanıltmasın. İnanın böyle hissetmeye hiç gerek yok. Bu yaşananlar, bu zaman olmasa nasıl fark edecektik bizi nelerin geliştirip, yetiştirdiğini. Tecrübelerimizden etkilenip bize faydalı olanı nasıl seçebilirdik yoksa? Tabii bu kararları almak için yeni yıla ihtiyacınız yok. Beklemeyin de zaten. Ama yeni yılın, yeni bir sayfanın hatta yeni bir yaşın anlamı ve umudu daha farklı oluyor. Azmimizi bambaşka etkiliyor. Başlangıçlara atılan adımlar kolaylaşıyor. Tıpkı temiz bir sayfa gibi. Hatta kararlarımızı uygulamak için haftanın ilk günü olan pazartesiyi beklememiz gibi. 2024’ün ilk gününün pazartesi gününe denk gelmesi de ayrı bir moral sağlamadı mı sizce de?

Çok şey geride kaldı. Hiç bitmez denilen arkadaşlıklar, onsuz yaşayamam dediğimiz aşklar. İmkânsız sanılan başarılar. İster istemez değiştik yeni bir insana dönüştük. Sizleri bilemem, tabii dinleme şansım olsaydı çok isterdim duymayı, ama 2023 son aylarında benim hayatımda resmen her şeyi değiştirdi diyebilirim. Bende de çok fazla değişiklik oldu. Bana zarar veren şeylerden kurtulmuş hissediyorum. Aslında hissettiğim eksikliklerde var doğrusu. Ama hiç beklemediğim yerde ve insanlarlayım. Ne kadar huzurlu hissettiğimi gösterebilme şansım olsaydı ya da anlayabilseydiniz keşke. Aslında her şey istediğimde ve çabaladığımda ne kadar da sağlıklı olabiliyormuş. Bazı durumları anlayana kadar saçma şeylere inanıp, yanlış düşünüp, yanlış yaşamışım. Ama unutmayın ne kadar zaman geçerse geçsin hep umut ve şans sizi buluyor. Klasik olacak biraz ama umutlu ve inançlı olmak en başında geliyor bence. Hisler de önemli ama en önemlisi ise mantık diyorum ben çünkü pişman olmazsınız. Hepsi bir yana iyi yönden bakmayı öğrendim. Düşünmeyi, görmeyi öğrendim. Bir nevi körlüğü bıraktım. Olaylara bakış açım değişti. Tüm bunları böyle başardığımı düşünüyorum bu sene.

Kişisel olay ve dertlerimizin yanı sıra ülkemizde de birçok olaya şahit olduk, etkilendik bu yıl. 2023’te bir önceki seneden kalan hayal kırıklıklarına rağmen zar zor topladığımız umutları daha ikinci ayında tüketti. Tüm Türkiye için felaket ve acı anlar yaşattı. Depremin yaralarını sarmaya çalışırken, ki hala becerebilmiş değiliz, gündemimiz seçimlere kaydı. 2023’te en ilgilendiğimiz konulardan biri buydu diye düşünüyorum. Ne kavgalar ne tartışmalar yaşadık yakınlarımız, dostlarımız ile seçim uğruna. Tarttık, biçtik, araştırdık, mitinglere koştuk. Fakat gel görelim ki sonucu 2023’te değişmeyen şeylerden biriydi seçim.

Elbette hep hüsran yaşanmadı. Heyecan ve gurur ile Cumhuriyetimizin 100. yılını 7’den 70’e hep birlikte coşku ile kutladık. Meydanlar, konserler, doldu taştı. Güzel ülkemizin her bölgesinden mükemmel kareler, unutulmaz anlar çıktı ortaya. Şahsen benim için bu anlara tanıklık edebilmek büyük bir şanstı.

Gerek iyisi ve kötüsüyle gerek acı ve hüzünleri ile, bazen ise umutlu ve huzurlu anları ile bir yılı daha doldurduk. Geçen sene neredeydik? Kimler vardı yanımızda? Şimdi neredeyiz? Sadece bir yıl ama ne çok şey değişti. Belki aynı insanlar yok yanımızda. Bazısı gitti, bazısı kaldı veya sizler bıraktınız, bırakmak zorunda kaldınız. Ya da sizler değiştiniz. Aynı yerde olabilirsiniz ama bambaşka bir dünyadasınız, yeni insanlar yeni çevre ile. Hatta yeni inanç ve düşünceler ile.

Dilerim olmak istediğiniz ve umduğunuz yerlerdesinizdir. 2024, kötü durumları iyileştirip daha iyi yerlere taşımak için çabaladığımız, kaygısız, kayıpsız, sağlıklı, zorluklarla karşılaşmadığımız bir yıl olsun. Umutlu ve huzurlu zamanlarda görüşmek, buluşmak üzere. Yeni yılımız kutlu olsun. 2024 bizi üzme lütfen.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazlıcan Mert Arşivi