Fırındaki yağlardan bir çırpıda kurtulun! Temizliğinizin süresi azalacak, keyfiniz yerine gelecek

Fırındaki yağlardan bir çırpıda kurtulun! Temizliğinizin süresi azalacak, keyfiniz yerine gelecek
 DAMGA Editörü
Mutfakta en korkulu rüya yağlardır. Tabakta, tepside, fırında... Nerede olursa olsun. Temizlemesi zahmetlidir ve uzun sürmesi de muhtemeldir. Ancak özellikle fırınlar için bu kötü senaryoyu yok edebilecek yöntemler ortaya çıktı. Detaylar haberimizde.

Milyonlarca ev kadınının en sevmediği konuların başında yağlar geliyor. Özellikle de fırınların geniş haznesi nedeniyle birçok yemek sonrasında yağlardan kurtulmak isteyen kadınların kabuslarını sona erdirecek yöntemleri sizlerle paylaşacağız. İnatçı lekelerle mücadele etmek artık zor değil kolay olacak.

Fırın temizliği nasıl yapılır?

Fırınlar, mutfağın önemli bir parçasıdır ve lezzetli yemeklerin hazırlanmasına olanak sağlar. Ancak, fırın ve ocak temizliği, zaman zaman uğraştırıcı bir iş olabilir, özellikle kurumuş yağ ve salça lekeleri gibi inatçı kirlerle başa çıkmak zor olabilir.

Kimyasal madde kullanmadan fırın temizliğini kolaylaştırmak için birkaç pratik ipucu bulunmaktadır.

  1. Kabartma tozu ve sirke karışımı: Bir kabartma tozu ve sirkeyi karıştırın, bir miktar su ekleyin ve temizlik karışımını oluşturun. Fırını temizlemeden önce içindeki tepsileri ve rafları çıkarın. Ardından, kullanılmayan fırının iç yüzeyini bu karışım ile temizleyin ve temizlenene kadar bekleyin.

  2. Sirkeli su yöntemi: Bir tencereye su ve sirkeyi alın, fırına yerleştirip çalıştırın. Kaynayan sirkeli su, fırının içindeki yağların yumuşamasını sağlayacaktır. Fırını kapattıktan sonra tencereyi çıkarın ve fırını sadece bir bez yardımıyla silin.

firin-nasil-temizlenir-yag-ve-kirden-arindiracak-5-kolay-yontem.jpg
Fırın temizliği

Bu yöntemleri uyguladıktan sonra, fırın raflarını ve tepsiyi yıkayıp durulayın, kuruduktan sonra tekrar fırına yerleştirin. Sonuç olarak, temizlenmiş ve kullanıma hazır bir fırına sahip olacaksınız.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.