Rahsa Pınar Çetinkaya

Rahsa Pınar Çetinkaya

11 can ardından...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, dün İran’da düşen Başaran Holding’e ait özel uçağın enkazında 11 kişinin cesetlerine ulaşıldığını bildirdi. Bekârlığa veda partisi yapmak üzere arkadaşlarıyla birlikte yurt dışına çıkan 8 genç ve 3 görevli ekip Başaran şirketine ait uçakla dönüş yolculuğunda olduğu sırada, kaza nedeniyle hayatlarını kaybetti.
Uçak kazasında hayatını kaybeden gençlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum...

mina başaran

11 gelecek yok oldu. 11 Aile perişan oldu. Zengin aile oldukları için sosyal medyada yapılan çirkin ve insanlıktan uzak yorumlar, insanlın geldiği noktayı daha da ortaya koydu. Ne kadar zalim olmuşsunuz. Bu zalim düşüncelerinizi ülkemize zarar vermeye çalışan örgüt ve teröristlere de gösteriyor musunuz? Şehitlerimiz için bizler gözyaşı dökerken sizler ne yapıyorsunuz? Ya da Silivri cezaevindeki o vatan hainlerinin, duruşmalardaki o arsız ifadelerine ne cevap veriyorsunuz? 
Yoksa uzaktan sanal âlemde özgürce klavye kullanmanın rahatlığı ile içinizdeki insani olmayan duygularınızı sadece zenginlere mi gösteriyorsunuz. Sahi zenginlere acımasızca söz söylediğiniz o elektronik cihazları olmayanlara göre de sizler zenginsiniz, farkında mısınız? Biraz saygı gösterin acı çeken ailelerine…
*
İş adamı Hüseyin Başaran'a ait iki iş jeti bulunuyor. Bu uçaklardan biri daha uzun menzilli Global Express (tescili TC-FRK), diğeri de İran'da düşen Challenger 604'di. Orta menzilli uçağın yolcu kapasitesi 12. Başaran Holding’e ait uçak 2001 modeldi. 
Arkadaşlarıyla birlikte geçirdiği mutlu saatlerin ardından gelen ölüm, yakınlarını ve onları tanıyanları yasa boğdu. 
Mina BAŞARAN: Metgraf Matbaacılık'ın sahibi Murat Gezer'le nişanlı olan Mina Başaran'ın bekârlığa veda partisine Dubai'ye gittiği öğrenildi.
Burcu Gündoğar Urfalı: İstanbul Teknik Üniversitesi tekstil ve moda tasarımı bölümünde başladığı eğitimini, çift diploma programı ile Fashion İnstitute of Technology New York'ta 2011 yılında tamamladı. Mezun olma projesi ile ‘Critic's Award' alan ilk Türk öğrenci oldu. Hamileydi.
Sinem Akay: Mavi Jeans'in eski sahibi Çetin Akay'ın kızı Sinem Akay (27) ‘Casa di Denim' adlı jean tasarım şirketinin kurucusuydu.
Jasmin Baruh Siloni: Takı tasarımcısı ve hamileydi.
Liana Hananel: Lily and Rose mayoları tasarımcısı, evli ve 4 aylık bir bebeği vardı.
Ayşe And: Klinik psikolog olan Ayşe And'ın (30) nişanlıydı.
Burcu Urfalı: Bug Uniform'un kurucusu.
Zeynep Coşkun: Yeni nişanlanmıştı, bu yaz düğünü vardı.

Uçağın kaptan pilotunun Beril Gebeş, uçağın Kaptan Pilotu Beril Gebeş'ti. Serbest ticaret yaptıktan sonra yeniden pilotluğa başladı. Ayjet Uçuş Okulu’nu bitirip pilot lisansını aldı. Türk Hava Yolları’nda Airbus A320 filosunda uçtu. Daha sonra istifa edip ayrıldı. Başaran Holding’e geçti. Beril Gebeş’nin babası Vasıf Gebeş de Türk Hava Yolları’nda kaptan pilot olarak görev yapıyordu. 
Uçağın ikinci pilotu Melike Kuvvet ise Hava Kuvvetleri’nin ilk kadın pilotlarındandı. Aynı zamanda üniversitelerde öğretim üyeliği yaptı. Bir dönem Ayjet’te öğretmen pilot görev yaptı. Ardından da Başaran Holding'e geçti.
hostes olarak da Eda Uslu, Uzun yıllar TAV Havalimanları Holding’te yer hizmetlerinde görev yapan Eda Uslu, yaklaşık bir yıl önce istifa etmişti. Kabin memurluğu eğitimi alan Eda Uslu, Başaran Holding’e ait MCJet’te görev yapıyordu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahsa Pınar Çetinkaya Arşivi