15 Temmuz: Bir kahramanlık hikayesi!

15 Temmuz 2016'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) / Paralel Devlet Yapılanması (PDY) tarafından düzenlenen hain darbe girişiminin üzerinden bugün 5n yıl geçti. Hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti ancak 251 vatandaşın şehit olduğu, 2196 vatandaşın da gazi olduğu karanlık gecede yaşananlar hafızalardaki tazeliğini koruyor. Bu kara günde Şehit Ömer Halisdemir'in yazdığı gibi onlarca kahramanlık öyküsü ortaya çıktı ve darbe girişimi durduruldu.

Hain darbe girişimi büyük bir mücadele ve direniş ile engellendi. Halkın öncülüğü ve güvenlik güçlerinin desteğiyle FETÖ/PDY tarafından düzenlenen darbe girişimi saatler içerisinde bertaraf edildi. Darbe girişimi ileri boyutlara ulaşmadan engellendi ancak 15 Temmuz gecesinde onlarca şehit verildi. Vatandaşların tankların önünde dimdik durduğu ve birçok kahramanlık hikayesinin yazıldığı 15 Temmuz'da hayatınıkaybeden şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.

15 Temmuz'un en büyük kahramanı hiç kuşkusuz milletimizdir. Bu nedendle 15 Temmuz'un iyi anlatılıp değerlendirilmesi gerekir. Bir daha bu tür ihanetlerin yaşanmaması için uyanık olma zorundayız. 15 Temnmuz'u siyasetin kısır alanından kurtarıp, geleceğimize ışık tutan bir fener gibi algılamalıyız.

FETÖ

FETÖ dünya tarihinde başka bir benzeri olmayan bir terör örgütü. Her ne kadar Haşhaşilere benzetilsede çok daha aktif ve kapsamlı olduğu bir gerçek. Böyle bir örgüte karşı savunma mekanizmanızı çok güçlü olması gerekir. Bir kere Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü savunan herkes bu örgütü iyi anlamalı, operasyonlarına karşı teyakkuz halinde oılması gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Kış Arşivi