150 gün 150 proje

Son günlerde siyasetin yıldızı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oluyor desek yanılmayız. İstanbul'da başlattığı 150 Günde 150 Proje başlıklı çalışmasıyla İmamoğlu'nu her gün sahada görüyoruz. Bir gün Avcılar'da, bir gün Üsküdar'da, bir gün Tuzla'da, bir gün Büyükçekmece'de. Ekrem İmamoğlu, 150 Günde 150 Proje çalışmasıyla birlikte aslında sadece İBB'nin çalışmalarının duyurusunu yapmıyor bir anlamda da İstanbul çapında mini mitingler yapıyor.

Gittiği her ilçede vatandaşla buluşuyor, meydana iniyor ve büyük bir ilgi görüyor. 150 Günde 150 Proje çalışması bir anlamda İBB'nin çalışmalarına dair bir program olsa bile diğer anlamda da Ekrem İmamoğlu isminin güçlü bir halkla ilişkiler atağıdır ve birçok siyasetçiye örnek olmalıdır. Zira İmamoğlu bütün bu programlarda gündemi belirleyecek hamleler yapıyor.

AK Partililer İstanbul'un Bin Kayıp Günü diye toplantı yapıp İmamoğlu'nun başkanlık süresindeki bin gününü eleştirirken, dikkat edin hiç gündem bile olmadı. Zira İmamoğlu her gün bir yerde, her gün bir açılışta. Kendisine muhaliflerin basın toplantıları bile ilgi çekmez oldu. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin de; "İmamoğlu ile İstanbul bin gününü kaybetti" açıklamasına; "Bir kaybeden var doğru. Ama o İstanbul ve İstanbullu değil. Siz ve sizin yandaşlarınız" diye yanıtlayan İmamoğlu, bu açıdan da taktiri hak ediyor.

Nihayetinde diyeceğim o ki 150 Günde 150 Proje çalışması, bir anlamda Ekrem İmamoğlu'nun parti içindekilere de, muhaliflere de, kamuoyuna da, "Bakın ben hala cumhurbaşkanlığı adaylığı için göreve hazırım" mesajı vermesidir diyebiliriz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi