24 Haziran 2018 Seçimlerinde oy kullanmama cezası kaç lira

24 Haziran 2018 Seçimlerinde oy kullanmama cezası kaç lira
Türkiye ve yurt dışındaki yurttaşlarımız 24 Haziran'da sandık başına giderek bir sonraki dönemde yetki vermek istedikleri cumhurbaşkanı ve milletvekillerini oylayacak. Vatandaşlık hakkı olan oy kullanma işlemini gerçekleştiremeyecek olan kişiler için ise ceza yolu görünüyor. Peki oy kullanmama (oy vermeme) cezası kaç lira? İşte detaylar...

Oy kullanmak için sandık başına gidecek olan vatandaşların yerine çeşitli sebeplerle bu hakkını kullanamayacak olan kişilerin de her dönem olduğu biliniyor. Seçimlere katılımı artırmak ve daha gerçekçi sonuçlarla ülkenin kaderinin belirlenmesi için oy kullanmayan vatandaşlara cezai yaptırım belirlenmiştir.  2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili seçimleri ile yine gündeme gelen konu hakkkında araştırmalar yapılıyor.

Oy Kullanmama Cezası Kaç Lira?


Seçimlerde oy kullanmamak demokratik bir hak mıdır yoksa değil midir sorusu hep tartışılır ancak belirlenen kurallara göre seçmenler seçim salonuna gelerek burada imza attıktan sonra ister geçerli ister geçersiz oy atmakta serbesttir. Seçime katılım gösterdiğinizi kanıtlamak için salon heyetinin önündeki kağıda imza atmanız yeterlidir. Gelelim cezasına. Her ne kadar cüzi de olsa oy kullanmama cezası 22 liradır. Şu ana kadar vatandaşlar için bu uygulama faaliyete koyulmadı ve cezanın neden ortaya çıktığı merak edilerek soruluyor.
 

Oy Kullanmama Cezası Ödeme Noktası

Oy kullanmama cezası alan bireylerin ödeyecekleri 22 TL’yi Maliye bakanlığına ödemesi gerekmektedir. İl ve ya ilçe merkezlerinde bulunan vergi dairesi müdürlüklerine giderek ödemelerinizi kolay bir şekilde yapma şansınız bulunmaktadır. Tabi ödemeler sadece maliye bakanlığına bağlı kurumlara değil aynı zamanda PTT şubelerine de yapılabilmektedir. Kimlik numaranız ile giderek ödemenizi bu kuruma yapabilirsiniz.

oy kullanmama cezası


24 Haziran 2018 Seçimlerinde Uygulanacak Ceza

Oy kullanama cezası YSK tarafından seçimlerden önce açıklanmaktadır. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için bu uygulama hakkında bir açıklama şuan için bulunmuyor. Yakın bir zamanda bu konuda açıklama yetkili kurum olan Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılacaktır. Ayrıca bu cezanın tahsil edilip edilmeyeceği de bu açıklama birlikte bizlere verilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum