24 Haziran seçimleri en çok milletvekili aday adayı başvurusu hangi partiye yapıldı

24 Haziran seçimleri en çok milletvekili aday adayı başvurusu hangi partiye yapıldı
Türkiye'nin yeni meclisini ve cumhurbaşkanını seçeceği 24 Haziran ile ilgili olarak yapılan milletvekili aday adaylığı başvurularındaki sayılar açıklandı. Buna göre en çok başvuru yapılan parti de belli oldu. Sıralamada İYİ Parti'nin sıralaması dikkat çekti.

Kıran kırana yaşanan seçim heyecanında tamamlanan milletvekili aday adaylığı başvuruları tamamlandı. Ak Parti'den gerçekleşen 7 bin 329 milletvekili aday adaylığı başvurusu aynı zamanda rekoru da getirdi.

Seçime kısa bir süre kala seçim meydanlarına çıkmak için sabırsızlanan milletvekili aday adayları çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun tepmpo içerisinde gerçekleşen tüm projeler sonrası milletvekili adayları sonuç almak istiyor. Ak Parti'nin rekoru tüm partileri geride bıraktı.
 

42 milyon lira ödendi

AK Parti’de 5 bin 997’si erkek, 1332’si kadın olmak üzere toplam 7 bin 329 kişi milletvekili aday adaylığı için başvurdu. Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapanlar toplam 42 milyon lira ücret ödedi.

24 haziran seçimleri
 

İYİ Parti ikinci oldu

MHP’ye 1815 kişi aday olmak için başvurdu. 315 kişinin adaylık başvurusu kabul edilmezken başvuranların 250’sini kadınlar, 20’sini de engelli vatandaşlar yaptı. CHP’de 1592 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu. İYİ Parti’de ise süreç üç günlük uzatmanın ardından önceki akşam sona erdi. 2 bin 800 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı öğrenilirken, yoğunluğun kadın ve gençlerden oluştuğu bildirildi. Aday adaylığı başvurularında CHP ve MHP’yi geride bırakan İYİ Parti, değerlendirmeler için komisyon kurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.