24 Haziran seçimleri için sandıklar açıldı! Yeni cumhurbaşkanı kim olacak

24 Haziran seçimleri için sandıklar açıldı! Yeni cumhurbaşkanı kim olacak
Türkiye'nin bir sonraki dönemde cumhurbaşkanını bleirleyecek olan seçimde sandıklar açıldı. Oy sayma işleminin başlamasından sonra seçmenler ve tüm Türkiye 'Cumhurbaşkanı kim olacak?' sorusunu soruyor. İşte dakika dakika gelişmeler...

Daha önce yurt dışında ikamet eden vatandaşlarımızın oy kullanma işlemleriyle başlayan ve bugün de tüm Türkiye'nin sandık başına gitmesiyle süren 24 Haziran Cumhurbaşkanı seçimlerinde saat 17.00 itibariyle sandıklar açıldı. Oy sayma işlemlerinin ardından mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra Muharrem İnce, Meral Akşener, Doğu Perinçek, Temel Karamollaoğlu ve Selahattin Demirtaş arasından hangisinin kazanacağı belli olacak.

AK Parti’de seçim sonuçlarına ilişkin hazırlıklar sürüyor

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti Genel Merkezinde hazırlıklar devam ediyor. Parti genel merkezi önündeki otopark alanı, ilerleyen saatlerde toplanması beklenen vatandaşlar için hazırlandı 

Parti genel merkezinde yerli ve yabancı basın mensupları için platform kurulurken, seçim bölgelerinden gelen sonuçlar da oluşturulan seçim koordinasyon merkezinden izleniyor. Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti Genel Merkezi'nde hazırlıklar yapılıyor.  Seçim sonuçlarının gelmeye başlamasıyla birlikte parti genel merkezi önünde toplanması beklenen vatandaşlar için otoparkın bulunduğu alan hazırlandı. Vatandaşların olası konuşmaları ve seçim sonuçlarını takip edebilmeleri için iki dev ekran kuruldu.  Seçim sonuçlarını izleyecek çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu için de platform hazırlandı. 

110 kişilik ekip oy takibinde

Seçim bölgelerinden gelen sonuçlar parti genel merkezinde oluşturulan seçim koordinasyon merkezindeki 110 kişi tarafından izleniyor. Bu ekipten 81’i her bir il için ihdas edilen görevlilerden, kalan 29 kişi de yurt dışı oyları ve diğer işlemler için görevlendirilen seçim uzmanlarından oluşuyor.  Seçim koordinasyon merkezine sandık sonuçlarına ilişkin bilgi ulaştırmak için de tüm sandıklara dağılmış 6 bin 335 kişi görev yapıyor.  Gerekli durumlarda seçim sonuçlarına itiraz için tüm illerde hukukçular görevlendirildi.

CHP'de partililer sonuçları dev ekrandan takip ediyor

Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından Söğütözü'ndeki CHP Genel Merkezi'ne gelmeye başlayan partililer, sonuçları dev ekrandan izliyor. CHP'de partililerin seçim sonuçlarına ilişkin meraklı bekleyişi sürüyor.

Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından Söğütözü'ndeki CHP Genel Merkezi'ne gelmeye başlayan partililer, sonuçları parti girişine kurulan dev ekrandan takip ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sonuçları, partideki makamından izliyor ve kurmaylarıyla değerlendiriyor. Partinin 4. katında oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi'nde ise partinin müşahitleri tarafından gönderilen sonuçlar bilgisayarlara girilerek, YSK verileriyle karşılaştırılıyor. CHP'nin Koordinasyon Merkezi'nde, Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığında, Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan, Muharrem Erkek ve Onursal Adıgüzel sonuçları takip ediyor. Öte yandan, parti çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Partiye gelenler detaylı aranarak içeri alınıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde toplam açılan sandıkların yüzdesi: 98.3

- Recep Tayyip Erdoğan: %52,5
- Muharrem İnce: %30,7
- Selahattin Demirtaş: %8,3
- Meral Akşener: %7,4
- Temel Karamollaoğlu: %0,9
- Doğu Perinçek: %0,2


Adaylar oylarını Türkiye'nin farklı noktalarda kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.