Adil Seçim özür diledi

Adil Seçim özür diledi
24 Haziran gecesi sistemin çalışmaması nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan Adil Seçim Platformu bir açıklama yaparak kamuoyundan özür diledi. Yapılan açıklamada Adil Seçim uygulaması altyapısıyla entegrasyon problemi yaşandığı belirtildi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 'İmar Barışı' isimli panele ev sahipliği yaptı. GYODER ve İTO'nun işbirliği ile gerçekleştirilen panelde GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören moderatör oldu. Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Veli Böke, GYODER İcra Kurulu Üyesi Aziz Yeniay, İstanbul Ticaret Odası Mimarlık ve Mühe24 Haziran seçimlerinde seçim güvenliğini sağlamak için oluşturulan Adil Seçim Platformu tarafından geliştirilen uygulama, seçim sonuçlarının açıklandığı saatlerde erişim sorunu yaşadı. Adil Seçim uygulaması altyapısıyla entegrasyon problemleri sebebiyle sistemin çalışmasında ciddi sorunlar yaşadıklarını belirten platform, taahhüdümüzü zamanında yerine getiremediğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Emek Partisi, DİSK, KESK, Birleşik Kamu İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Demokrasi için Birlik, Hak ve Adalet Platformu, Birleşik Haziran Hareketi, Memleket Biziz, Hürriyet Hareketi, Sandık Gücü, Sensiz Olmaz, seçim Süreci Meclisleri, Oyum Güvende, Anıtpark Forum, seçim 2018 Yurttaş Haber Ağı tarafından oluşturulan platform, yazılı bir açıklama yaparak 24 Haziran gecesi neler yaşandığını açıkladı ve kamuoyundan özür     diledi.
Platformdan yapılan açıklamada, “Oy verme işleminin tamamlanması ardından kısa bir süre ADİL SEÇİM uygulamasına tutanak yüklenmesi ile ilgili sorunlar yaşandı. Sandık başında tutanak göndermek üzere görüntü alan seçmenlerin zor durumda kalmalarına neden olduk” denildi.

Entegrasyon sağlanamadı
Açıklamada “Seçim öncesi tüm sandık başlarından, doğrudan alacağımız seçim sonuçlarını gerçek zamanlı olarak tüm Türkiye'ye duyuracağımızı ilan etmiştik. Ancak, oy verme işlemi tamamlandıktan sonra, platform üyesi siyasi partilerin veri akışının başlaması ardından yaşanan Adil seçim uygulaması altyapısıyla entegrasyon problemleri sebebiyle, sandık başlarından gelen seçim sonuçlarını karşılaştırarak yayınlayacağımız sistemimizin çalışmasında, saat 21:00’e kadar ciddi sorunlar yaşadık. Bu süre içerisinde seçim sonuçlarını paylaşamadık. Bu kapsamda seçim öncesi ilan ettiğimiz seçim sonuçlarının gerçek zamanlı ilan etme taahhüdümüzü zamanında yerine getiremediğimiz için ve seçmenlerin bu yöndeki beklentisini karşılayamadığımız için samimiyetle özür dileriz. 
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.