AK Parti Kürt seçmeni nasıl ikna edecek?

AK Parti Kürt seçmeni nasıl ikna edecek?
Demirtaş’ın serbest bırakılmasının yoğun şekilde tartışıldığı şu günlerde 24 Haziran’da ne yapacağı büyük bir merakla izlenen Kürt seçmen ‘şimdilik’ sesiz ve kaç dönemdir umut bağlayıp, oy verdiği Erdoğan’ın atacağı adımı bekliyor gibi duruyor.

Demirtaş’ın serbest bırakılmasının yoğun şekilde tartışıldığı şu günlerde 24 Haziran’da ne yapacağı büyük bir merakla izlenen Kürt seçmen ‘şimdilik’ sesiz ve kaç dönemdir umut bağlayıp, oy verdiği Erdoğan’ın atacağı adımı bekliyor gibi duruyor.
Demirtaş ve diğer HDP milletvekillerinin yanı sıra birçok belediye başkanının yerine kayyum atanıp, tutuklanmasına yol açan dokunulmazlıkları kaldırılmasının ardından CHP’nin HDP ile ittifak yapma korkaklığını, İYİ Parti’nin HDP’yi yok sayan MHP ağırlıklı kadroları, Saadet'in abartılan gücünü de takibe alan Kürt seçmenin HDP’nin göstereceği adaylarının yanı sıra AK Partinin adaylarını da bekliyor gibi..
Başta İstanbul’da olmak üzere batı kentlerin de ki Kürt seçmenin anlatıldığı kadar AK Parti düşmanlığı yapmadığı ve halen Erdoğan’a sıcak baktığını da görebildiğimiz bir süreçte özellikle Erdoğan’ın seçimler öncesi yapacağı açıklama ve atacağı adımları da Kürt seçmenin yakın     takibinde.
Ve HDP’ye yönelmiş gibi görünen oyların hala AK Parti ile HDP arasında gidip, geldiği de bir gerçek olarak karşımızda dururken bunu anlayan AK Parti’nin İstanbul Milletvekili Babuşçu gibi öncüleri ile şimdiden sıcak mesajlar yollamaya başladığına da şahit olmaktayız.
AK Partili Babuşcu’nun, "Demirtaş bence de cezaevinden çıksın" demesinde anladığımız da budur.
Yani MHP ile ittifak kurmanın sıkıntısını yaşayan ama son günlerde MHP’yi arka plana iterek, Kürt seçmenin tepkisini azaltmaya çalışan AK Parti’nin bugün yarın vereceği mesajlarının yanı sıra Ardahan’ın da içinde bulunduğu doğu ve güneydoğu da aday edecek isimlerle 3 dönemdir oyunu almayı başardığı Kürt seçmene bir daha yönelecek gibi.
Ve bunun ilk adımını da Demirtaş’ın bırakılması yönünde ki adımı atmakla başlayıp, ilk mesajı vereceğe benziyor.
Çünkü AK Parti’de biliyor ki Türk seçmen gibi Kürt seçmen de yufka yürekli olduğu kadar balık hafızalıdır..
Bunu bilen AK Parti’nin yapılan araştırmalarda, yüzde 9 ila yüzde13 arasında oy oranı olduğu belirtilen HDP’yi yüzde 10.9’da tutup, CHP’ye gidecek olan Kürt seçmeni de yüzde13 ile HDP’de tutarak, muhalefetin oylarının bölünmesini sağlama hesapları da yaptığını da belirtmekte yarar var.
Çünkü AK Parti kendisine gelmeyecek olan orta solu savunan Kürt seçmenin oylarının top yükün CHP’ye yönelmesini engellemek gerektiğini     biliyor..
Ve bununla yetinmeyecek OHAL’e karşın oy kullanımına çokta müdahale etmeyecek ve Kürt seçmene yeni bir barış havası varmış gibi yeni bir hava yaratarak, Sur ve Afrin olaylarını unutturup, ‘AK Parti’den umut var’ dedirtip, en az yüzde 2’lik bir oyun kendisine dönüşüne çabalayacak.
Belki de Evet/Hayır’da olduğu gibi Öcalan’a yine bir bakan gönderip, HDP’ye ve diğer yerlere ulaştırılması için mektupta getiretecek.
Çünkü Başkan olmak isteyen ve iki kez Kürt seçmen üzerinde gözle görülür etkisi olan HDP’nin engelline takılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’da, bende biliyoruz ki birinci turda da ikinci turda da Kürt seçmenin oylarına ihtiyaç var.
Peki, HDP ne yapacak?
Vallahi onu da AKP’de ağzı yanan HDP’lilere sormak gerekir.
Çünkü bir taraftan Kürt seçmeni ikna etme kabiliyetinde olan bir Erdoğan diğer taraftan yine Kürtleri üzen bir Erdoğan var.
Ve Erdoğan dışında kendisini ittifaka alma cesareti gösteremeyen, İYİ Parti’yi HDP’den iyi gören bir CHP ve 24 Haziran’da ortaya çıkacak tablo var.
Kısacası, ‘Kürt seçmen ne yapacak?’ sorusunu hem Erdoğan, hem de HDP’nin atacağı adımlar cevaplayacak..
Ya Erdoğan Kürt seçmeni ikna edip bu kez tam başkan olacak..
Ya da aynı Kürt seçmen HDP’ye tam kadro yönelip, Erdoğan’ın başkanlık rüyasını yeniden başka bahara öteleyecek.
Yani ele de bele de kilit seçmen Saadet falan değil, Kürt seçmendir..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.