Baskın değil fırsat seçimi

Baskın değil fırsat seçimi
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesi partisinin seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 24 Haziran’daki seçimi ‘baskın seçim’ olarak değil ‘fırsat seçim’olarak değerlendiren Özer, bu doğrultuda çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini açıkladı

24 Haziran'da gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimini 'baskın' değil fırsat seçimi olarak gördüklerini söyleyen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, “Tabii bu baskın seçim dediler ama biz bunu baskın seçim olarak görmüyoruz. Tam aksine fırsat seçimi olarak görüyoruz. Bununla ilgili sorulacak soru sosyal medyada da döndü. Madem her şey iyi gidiyor, seçime ne gerek var diye bir sosyal medya üzerinden soru döndü. O yüzden yani biz baskın seçim görmüyoruz, baştan bunu söyleyeyim fırsat seçim olarak görüyoruz” dedi.

CHP seçime hazır
Seçim döneminin ramazan ayına denk gelmiş olmasının durağanlığa yol açtığını söyleyen Taşkın Özer, “Ramazan ayında haliyle bütün örgütlerimizde ve diğer  partilerin teşkilatlarında bir durağanlık var. Bu durağanlık tabii klasik seçim döneminde gezen arabaların dolaşması, bayraklama çalışmaları, poster, pankart asmaralır, o çadırlarlardaki kalabalıkların topluluk halinde hareket etmeleri gibi olayları durağanlaştırıyor. Ancak kapı ziyaretlerini yine rutin olarak yapmış olduğumuz belli bölgelerdeki siyasi çalışmaları, sandıkla ilgili, sandık güvenliğiyle ilgili çalışmalarımızın hiç birini durağanlaştırmadı. CHP Beylikdüzü ilçe örgütü bundan önceki seçimlerde olduğu gibi, bu seçimde de bütün kadrolarıyla seçime hazır” dedi.

Vatandaş seçimlerden sıkıldı
Milletvekili adayları ile irtibat halinde olduklarını söyleyen ve vatandaşın önüne sürekli sandık getirildiğini söyleyen Taşkın Özer, “Tabii ki hepsiyle irtibat halindeyiz. Biz adaylarımızın, hangi milletvekili adayının buraya geleceğini haftalık olarak il ve 3.bölge seçim irtibat ofisimizden almaktayız. Aldığımız aday bilgisine göre, aday profilini dikkate alarak bölgemizde onlara günlük program olarak bir çalışma yürütüyoruz. İnsanlarımız artık sandığın sürekli önünde görmekten sıkıldı. O kadar sık seçim oluyor ki. Ama biz her zaman hazırız” şeklinde konuştu.

Parti logosu kullanmamak doğru
Partisinin gösterdiği Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi en iyi şekilde desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Özer, “Netice itibariyle CHP'nin gösterdiği bir adaydır ama bir gerçekten bahsetmek lazım, daha aday olduğu ilk günden itibaren ne yaptı? Küçük yaştan itibaren CHP üyesi olmasına rağmen rozetini çıkardı ve yerine Türk bayrağı taktı. Muharrem bey tüm söylemlerinde şunu söylüyor, kimseyi ötekileştirmeden 81 milyonun cumhurbaşkanı olacak. Zaten bizim kampanyamız iki ayaklı yürüyor. Biri milletvekili seçimi, biri de cumhurbaşkanlığı seçimi. Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili hiç bir dökümanımız da bizim parti logomuz yok. Olmamalı da zaten. Çünkü bu aldığımız bir karar, hem de doğru olan bu hem de referandumda savunduğumuz şey bu. Yani cumhurbaskanının partisi olmamalı” ifadelerini kullandı.

Aş mı pişer taş mı pişer?    
Ekonominin vatandaşları olumsuz yönde etkilediğini anlatan Özer, mali tablonun seçimde belirleyici bir etken olacağını vurguladı. Özer, “Eşinden aldığı parayla pazara giden, o parayla gidip 3-5 torba yiyecek malzemesi alabilecekken bugün için 2 torbayla zar zor dönüyorlar. Ve bunun farkındalar ki bizim adayımız Muharrem İnce'de diyor ki, evde dert mi pişer et mi pişer, aş mı pişer taş mı pişer bunu en iyi bilen ev hanımlarıdır. Şimdi bakın önümüze denk geldi diye söylüyorum, Mayıs 2013'te dolar 1.83 TL iken, bugün Mayıs 2018'de 4.85 TL. Yani 4 liralık bir artış var 5 yıl içerisinde. Asgari ücret 2010 yılında 407 dolar iken,bugün 330 dolara kadar düşmüş durumda. Yine her kesime hitap etmesi açısından şunu söylüyorum, 50 liralık bir benzinle 11.65 litre benzin alabilirken, 290 km yol giderken, bugün bakıyorsunuz aynı bedelle, 7.49 litre benzin alıp, 210 km yol gidiyorsunuz. Yani her 50 lirada, kaybınız 80 km. Hani bazen vatandaş şunu diyor, ben 50 lira benzin alıyordum, yine 50 liralık benzin alıyorum. Böyle diyenler var, onun cevabı buradadır” şeklinde konuştu.

İflas ettiğinin beyanıdır
Yaşanan ekonomik durumu örenklerle anlatmaya devam eden Özer, “Etin 2002 yılında kilosu 8.9 lira iken bugün 1 kilosu 40 lira. Çeyrek altın 2002 yılında 24 lira iken, bugün olmuş 316 lira.Açlık sınırı 1680 lira, yoksulluk sınırı 5473 lira, asgari ücretimiz 1603 lira.Örneğini yapmışlar, simit 1.5 TL,çay 1.5 TL yani 4 kişilik bir aile, 1 ay boyunca her öğün çay ve simit yese. 4  kişi, 3 TL'den  ayda 1.800 TL'ye  ihtiyaç duyuyor. Bunun elektiriği var suyu var, çocuğun masrafı var okula gidiyor o var bu var yani gerçekten vatandaş çok büyük sıkıntı içersinde ve bunu herkes görüyor. Burada şuna dikkat etmek lazım yani şimdi bazı cümlelerde şunu söylüyorlar, 24 Haziran'dan sonra ekonomi düzelecek, yani 16 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz, ben olsam onu söylemem. Bazı gerçeklerle yüzleşir, bunu birlikte nasıl çözebileceğimizin yollarını tartışırdım ama 16 yıl bir ülkeyi yönettikten sonra, 24 Haziran'dan sonra her şey çok güzel olacak  demek, yine cumhurbaşkanı adayımızın beyanıyla, iflas ettiğinin beyanıdır” diye konuştu.

İttifakla irtibat halindeyiz
Millet İttifakı ile ilgili görüşlerini de aktaran Özer, şöyle konuştu; “Cumhurbaskanlığı seçimi ayağında rakibiz. Burda her partinin kendi adayı var, burada ittifak yaptık diyemeyiz, bir çatı adayımız yok. Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda herkes kendi siyasi faaliyetlerini yürütüyor. Ama 27. milletvekilliği seçimi konusunda tabii ki ittifak halindeyiz. Bununla ilgili toplantılar yapıyoruz, fikir alışverişi yapıyoruz, ihtiyaç anında birbirimize ne şekilde destek olabileceğimizi oturup konusuyoruz. Giderebileceğimiz ölçüde giderebiliyoruz. Her anlamda, sandık görevlisi ihtayacı vs olur onun hakkında konusuyoruz ki bu normal. Zaten kanun bunun önünü açtı.O sebeple hiç sıkıntı olmadan, gayet nezih biçimde bir araya gelip, ara ara  toplantılar yapıp konuşuyoruz. Fikir alışverişinde de bulunuyoruz.”

Mücadelemizi vereceğiz
Seçim süresi boyunca ciddi bir mücadele vereceklerini kaydeden CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, “Umarım çok güzel kavgasız, gürültüsüz Türkiye'ye yakışır bir seçim olur. Seçimin koşullarının adil olmadığını her koşulda dile getiriyoruz zaten, burada da dile getirelim bu adil bir yarış değildir. OHAL döneminde seçim olması bir kere başlı başına adil olmayan bir durumdur. Medyanın durumunu biliyorsunuz zaten, adaylara verilen süreler vesaireden. Adil bir seçim olmamasına rağmen, en güzel sonucun çıkması için mücadele edeceğiz. Bizim için en güzel sonuçta Cumhurbaşkanı adayımızın, seçilmesidir. Milletvekili sayısınında en azından ittifak partileri açısından daha fazla sayıda milletvekiline sahip olmaktır. Onun içinde mücadele vereceğiz” ifadelerini kullandı. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.