Batılılar bizi hazmedemedi

Batılılar bizi hazmedemedi
Emperyalist güçlerin Türkiye ve İran'ı Suriye gibi yapmak istediğini belirten MHP İstanbul Milletvekili adayı Gökhan Türkeş Öngel, “Batı hala İstanbul'un fethini hazmetmiş değil. 400 yıldan beri savaşmak için bölgemize gelmiyorlar ama bizi birbirimize düşürerek ve birbirimize vurdurarak sonuca ulaşıyor” diye konuştu.

MHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Gökhan Türkeş Öngel katıldığı bir TV programında önemli açıklamalarda bulundu. MHP'nin vatanını milletini seven, Atatürk ilkeleriyle barışık bir parti olduğunu belirten Öngel, "Türk İslam bayrağının olması gereken yerde dalgalanmasını arzu eden herkes MHP'lidir. Ben de onlardan biriyim. Bunu birkaç yerde daha söyledim; MHP aslına bakarsanız ne olmadığını anlatmaktan ne olduğunu anlatmaya fırsat bulamamış bir partidir.  MHP'nin temel doktirini 5 bin yıllık türk tarihinin sentezlenmiş tezahürüdür. Bu tezahür MHP'de vücut bulur. Bunu da Başbuğumuz Alparslan Türkeş doktirin haline getirmiştir" açıklamasını yaptı.

Bizi birbirimize düşürdüler
Emperyalistlerin Suriye ve Libya'ya getirdikleri zulmü Türkiye ve İran'a getirmek için koları sıvadığını dile getiren Öngel, "Böyle bir zaman diliminde günlük polemiklerden daha ziyade gerçeklerin iyi analiz edilmesi gerekir. Bugün trübüne oynayan birçok siyasetçi ve siyasi yapı var" diye konuştu. Tarihin doğru okunması gerektiğine vurgu yapan Öngel, "Tarih yanlı okunursa yeni kuşaklara doğru bilgiler veremeyiz. Batı hala İstanbul'un fethini hazmetmiş değil. 400 yıldan beri savaşmak için bölgemize gelmiyorlar ama, bizi birbirimize düşürerek ve birbirimize vurdurarak sonuca ulaşıyor" dedi.

Libya'yı 60 parçaya böldüler
Türklerin Anadolu'yu yurt edinmesinin Haçlılar tarafından hala kabullenilmediğini ifade eden Öngel, "Yılarca seferler düzenlediler. Hiçbir şekilde başarılı olamayınca bizi bizimle vurmaya çalışıyorlar. Libya örneği ortada; Küçücük bir ülkeyi 60 parçaya ayırdılar. İşte böyle bir ortamda bu ülkenin birleştirici gücü MHP'dir. Geçmişini unutan geleceğini dizayn edemez. Bugün haklı olarak Filistin'de yaşananlara tepki gösteriyoruz. Ama Filistin'in bugünkü durumunu anlamak için Şerif Hüseyin'i iyi tanımak ve bilmek lazım. Filistin'in bugünkü hali Şerif Hüseyin'in kandırılımasının bir sonucudur. Bu örneklere bakılarak şimdi Kürtlere vaadedilen büyük Kürdistan hayalinin ne anlama geldiğini anlayabiliriz" ifadelerini 
kullandı.

FETÖ ilk olarak MHP'ye saldırdı
MHP'nin önce ülkem ve milletim sonra partim diyen bir siyasi hareket olduğunu vutgulayan Gökhan Türkeş Öngel, "Bizim felsefemiz devleti ön plana alan, Türk İslan bayrağını olması gereken yerde görmek isteyen bir felsefedir. Bundan dolayı Türkiye düşmanlarının da ilk hedefi MHP'dir. Ben de Türkiye düşmanı olsam ilk MHP'ye saldırırdım. Mesela FETÖ ilk operasyonunu MHP'ye yapmıştır. Hangi siyasi görüşe bağlı olursa olsun herkes, bu ülkede bir sıkıntı olutsa ilk müdahale edecek siyasi hareketin MHP olduğunu biliyor" dedi.

gökhan türkeş öngel

Kendimizi ifade edemiyoruz
Türkiye'yi yönetecek nitelikli kadrolar açısından MHP'nin partiler arasında ilk sırada olduğunu savunan Öngel, "Ama kendimizi ifade etme noktasında büyük bir sorun yaşıyoruz. MHP kardeşliği önceleyen, bir partidir. MHP'de parti içerisinde ifade özgürlüğü vardır. İnsanlara asla kavimleri ve mezhepleri üzerinden bakılmaz. Bu partide insanlara hangi kavimden ya da hangi mezhepten oldukları asla sorulmaz. Milletimizin MHP'ye karşı mesafeli durmamasını ve partimizi yakından tanımalarını temenni ediyorum" açıklamasını yaptı.

Masanın her iki ucunda bulundum
İş hayatı hakkında bilgi veren ve 25 yıllık bir çalışma hayatı olduğunu belirten MHP Milletvekili adayı Öngel, "Bu süre içerisinde masanın her iki tarafında da bulundum. Yani hem çalışan hem işveren oldum. Ben bu ülkenin kurtuluşunun üretimden geçtiğini düşünüyorum. Bundan dolayı da mutlaka bir üretimin içerisinde olmaya karar verdim. Üretim gönül işidir. Eğer insanınızı ve devletinizi sevmiyorsanız üretim işini yapamazsınız. Üretimde olan bir adamın tatil yapma lüksü yoktur. Bunu şikayet anlamında söylemiyorum. Koşullarımız ağır. Mazeretsiz mücadele benim ana felsefemdir” dedi. 

Bedava peynir fare kapanında
Başarının ne olduğunu, “Başarı bir kere önce insanı sevmek, işini sevmek, empati, özeleştiri ve disiplindir" şeklinde tanımlayan Öngel, "Bunlar da tek başlına yetmez. Çok çalışmalısınız. Çaşlışmadan başarı olmaz. Bedava peynir fare kapanında olur. Kimse kolaycı olmasın. Bugün eğer kolay para kazanıyorsunuz bunun bedelini ya siz ya da çocuklarınız öder. Tarihe iyi bakmak lazım. Dünya devletlerinde yaşanan örnekleri iyi irdelemek gerekir. Almanya 2. Dünya savaşında mağlup ayrılmasına rağmen bugün dünyanın en büyük sanayileridnden birisi. Bunu biz de yapabiliriz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.