Bir kez daha mahcup olacaklar

Bir kez daha mahcup olacaklar
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP'nin sandıktan çıkamayacağını sananlar, bir kez daha mahcup olacaklar. Partimiz bir kez daha aziz milletimizin ilgi ve sevgisine mazhar olarak güçlü bir grupla TBMM'de temsil edilmeye hak kazanacaktır" dedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de toplumsal algı ve eğilimleri bilimsel verilerden hareket ederek belirlemesi gereken kamuoyu araştırma şirketlerinin, seçim tahminlerinde isabet bakımından oldukça başarısız olduğunu bildirdi.

Tarafsız araştırma şirketinin yok denecek kadar az olduğuna değinen Yalçın, "tarafsızlık ilkesinin" önemine vurgu yaptı. Uluorta anket sonucu ve tahmin açıklayanların, milli iradeye saygısızlık yapıp, milletle alay ettiğine işaret eden Yalçın, "Anketçilik yaygınlaştığı günden beri Türkiye'de bu işi yapan firmaların ekseriyeti siyasi ihale aldıkları için MHP’ye musallat olmuşlardır. MHP, siyasi müessiriyeti, seçmeni etkileme potansiyeli, vaatleri, özgül ağırlığı ve hepsinden de önemlisi fikriyatı göz ardı edilerek kamuoyu yoklamalarında çoğunlukla aşağılarda gösterilmiştir. Nadiren de olsa bazı hakkaniyet sahibi firma ve isimler ise MHP'nin siyasi potansiyelinin sandıktaki karşılığını nesnel seçim tahminleriyle teslim etmişlerdir" dedi.

MHP'nin payını yok sayıyorlar
Konuşmasını, "Cumhur İttifakı'nın hakkını teslim eden bazı anket firmalarıysa MHP'nin seçimlerde kazanılacak başarıya katkılarını hiç yokmuş gibi veya en az gösterebilmek için şimdiden kılıf hazırlamaktadır" şeklinde sürdüren Yalçın, "Bu haramzadelerin, MHP'nin payını yok sayarak Cumhur İttifakı'nın seçimlerde elde edeceği mukadder zafere sonradan uydurma birtakım gerekçe ve sebepler arayacakları gün gibi aşikardır. MHP öyle bir siyasi fenomendir ki onun seçmen nezdindeki karşılığını sadece oy dağılımı, tercih ve temayül skalası üzerinden tespit etmek mümkün değildir. MHP'nin millet nezdindeki karşılığı, sadece oy pusulalarında, sandığa atılan zarfların içinde değil, gönüllerde, vicdanlarda ve ümitlerdedir. Ayrıca seçmenin nihai temayülü sandık başına gidinceye kadar kesin yargılarla ölçülüp biçilemez. Kim ne derse desin, hangi yazar ve yorumcu ne söylerse söylesin, Türk seçmeni temayülünü sandığa giderken netleştirir ve tarihi ferasetini milli iradeye kalbeder. Türk milleti 2002 Kasımındaki genel seçimler istisna olmak üzere hemen her seçimde MHP'siz bir parlamento istemediğini, oylarıyla izhar etmiş, partimize büyük bir teveccüh göstermiştir" açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.