Bir oy İnce’ye, bir oy HDP vekiline ittifakı

Bir oy İnce’ye, bir oy HDP vekiline ittifakı
Hafta sonu büyük bir seçim var. Erdoğan ya devam diyecek. Ya da tamam..

Hafta sonu büyük bir seçim var. Erdoğan ya devam diyecek. Ya da tamam..
Erdoğan’ın devam demesi için kendisinin yüzde 51’e, ihtiyaç ve destek alacağı parlamento da en az 301’e ihtiyacı var.
Veya Erdoğan’ın kesin ‘tamam’ demesi için başta CHP’liler ile HDP’lilerin samimiyetine kalmış bir seçim var.
Ve sessice ve sözde çaktırılmayan gizli bir kampanya veya gizli bir anlaşma ile ‘Bir oy İnce’ye, bir oy da HDP’nin barajı aşması için HDP’li milletvekiline’ diyen CHP’lilerin samimiyetini de göreceğiz Pazar akşamı.
Aynı şekilde samimi olması gereken ve “CHP’liler başta olmak üzere İYİ Partililer, Saadet Partililer, komünistler, solcular, demokratlar, ateistler bize bir oy vermeli bizde barajı aşıp, en az 80 vekilin AKP’ye gitmesini engelleyelim” diyen HDP’lilerin samimiyetini de göreceğiz 24 Haziran akşamı geceye bürünüp 25 Haziran’a merhaba dediği saatlerde.
Evet bir yandan MHP ve Büyük Birlik Partisi ile AK Parti’nin resmi ve alenen kurduğu Cumhur İttifakı,
Diğer yandan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP’nin kurduğu Millet İttifakı,
Ve bunların yanında birde CHP’li ile HDP’li seçmenin resmi olmayan ama kendi aralarına kurdukları ve adı, ‘Bir oy İnce’ye, bir oy HDP vekiline’ olan gizli/açık ittifakla haftaya, 24 Haziran’a gidiyoruz.
Birinci turda göreceğimiz bu samimiyet MHP ve Büyük Birlik Partisi için geçerli olduğu kadar İYİ Parti içinde geçerli.
Çünkü kendisini önce meclise ardından seçime sokan CHP’ye 1. turda samimi olmayacağı kesin görünen İYİ Parti’nin 2. turda ne yapacağını da hep birlikte göreceğiz.
Yani, CHP pardon Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu demokratlığa karşın, “Bizde CHP’nin başkan adayını destekliyoruz” diyemeyen Akşener’in kendi oyu dâhil başta MHP’den olmak üzere sağdan gelen oyları, ‘birinci turda ben alayım, ikinci turda bakacağız’ derken ikinci turda aldığı oyları oranından CHP’nin adayına, İnce’ye yönlendirebilecek mi onu da 24 Haziran akşamı ya da ARDAFED olarak Bal Festivalimizin son günü olan 8 Temmuz da hep birlikte göreceğiz.
Tabi bu iş, bu samimiye AK Parti ile ittifak yapmasaydı meclis dışında kalacağı kesin olan MHP ve BBP içinde geçerli.
Yani MHP ve BBP ile birlikte  AK Partiye ne kadar oy taşıyacak, ne kadar bir yansıma ile 7 Haziran ve 1 Kasım’da başkan olmayan Erdoğan’ın başkanlığa yaklaştırıp, yaklaştıracaklar mı onu da hep birlikte izleyip, göreceğiz.
Ve 24 Haziran’da MHP, BBP ve AK Parti’nin Cumhur İttifakı ile devam mı     diyeceğiz?
Yoksa CHP, İYİ Parti, DP İttifakı ile tamam mı diyeceğiz?
Belki de 7 Haziran’daki gibi CHP’li seçmenin bir iki milyon oyunu alacak olan HDP’nin, 'bir oy İnce’ye, bir oy HDP vekiline ittifakı” ile alacağı 80 vekille tek adam yönetimi denen başkanlığa değil, parlamenter sisteme devam denilecek.
Neyse işin özeti bir diğer adı da ‘samimiyet seçimi’ denecek olan bir seçime bir hafta kala hep birlikte güzel günler görmek umuduyla iyi bayramlar..
****
Seçiminiz baldan yana olsun
Günlerdir tartıştığımız ve ülkenin birinci gündemi olmaya devam eden seçimlerin barış ve kardeşlik içinde bitmesi için dualarda ettiğimiz şu günlerde Suruç'ta meydana gelen olay bir an yürekleri ağızlara getirdi.
Çünkü hükumetin istemediğimiz ama yaşaşan ve kanla sonuçlanan mahalli bir tartışmada siyasi rant elde etmeye çalışsa da yerel iki ailenin kavgası olduğu ortaya çıkan olayın bir anda siyasetin tansiyonunu arttırmasından korktuk.
Evet, barış ve kardeşliğin yaşandığı bir sonçla sonuçlanmasını bekleyip, dua ettiğimi seç,imlerin bal tadında bitmesi, kazanan tarafla birlikte ülkemizin de kazandığı bir seçim  döneminde İstanbul Bakırköy Botanikpartk'ta 4-8 Temmuz günleri düzenleyeceğimiz Bal Festivali'ne siz sayın okurlarımızı, 'Seçiminiz baldan yana olsun' diyerek bir kez daha davet ediyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.