Bu seçime gençler yön verecek

Bu seçime gençler yön verecek
Son bir araştırma da 24 Haziran’da oy kullanacak olan seçmenin en büyük bir kısmının da gençler olduğu ve bu gençlerin büyük bölümünün, AK Parti ve HDP’yi yakın takibe almış olanlar olduğu belirtilmekte.

Son bir araştırma da 24 Haziran’da oy kullanacak olan seçmenin en büyük bir kısmının da gençler olduğu ve bu gençlerin büyük bölümünün, AK Parti ve HDP’yi yakın takibe almış olanlar olduğu belirtilmekte.
Yani yeni Anayasa ile başkan seçecek olan seçmenin büyük bir bölümü gençlerden oluşan seçmen belirleyecek gibi..
Peki, bu gençler sandığa gidecek mi, oy verecek mi?
Yani sabaha kadar başını twitter yada haber sitelerinde de değil, bolca saçmalıkların paylaşıldığı facebook, ınstagramda kaldırmayan gençlerin 24 Haziran pazarında erkenden kalıp, sandık başına gidip, gitmeyecekleri de araştırılan o araştırmada aynı gençlerin siyasetle çokta ilgilenmedikleri de görülmüş.
Peki, nasıl olacak, başta AK Parti olmak üzere HDP ve diğer partiler bu gençleri nasıl olupta sandığa gitmelerini ve kendilerine oy vermeleri için ikna edecek?
Partilerin seçim bildirgelerine baktığımızda buna yönelik ciddi bir çalışma olmadığı gibi gençlere yönelik vaatleri de         yok gibi.
Çünkü yaşlıları ikna ettiğini hatta bu mübarek ayda kendine bağladığını düşünen AK Parti 16 yıldır gençlere verdiği işsizliğin yanı sıra 18 yaşında milletvekili adayı olabilecekleri imkanı dışında bir şey yok.
Vekil olmalarına fırsat tanınan ama 3 bin lirada aşağı başvuru parası almayı da unutmayan AK Parti ile onun en güçlü belki de belalısı HDP’de de durum farklı değil.
Çünkü HDP’nin de AK Parti gibi gençlerden istediği şey siyasette ön plana çıkmaları değil, afiş asmaları, bağırıp, çağırmaları ve miting alanlarını doldurmaları dışında bir şey istemiyor.
İnanmıyorsanız çok demokrat olduğunu, gençliğin geleceğimiz olduğunu ileri sürüp, 19 Mayıslarda milliyetçi ve ulusalcı nutuklarla gençleri hatırlayan CHP’nin başta olmak üzere tüm partilerin aday listelerine bakın.
Kadınlar gibi gençlerde önem verdiklerini belirten tüm partilerin gençleri değil, ana karargah olan genel merkezlerdeki torun bakması gerekenleri listelerin seçilecek yerlerine, kadın ve gençleri de o listeleri süsü yaptığını göreceksiniz.
Ha unutmadan hemen söyleyeyim bu gençlerin en aktifi ve en bilevlenmişi olanların büyük bölümünün de HDP’li gençler olduğu ve başta Demirtaş’a olan sevgileri ile partilerinin %10’luk barajı aşması için AK Parti’nin güvendiği yaşlıları da ikna etmeye çalıştıkları da o araştırmada belirtilen son maddedir biline.
3 Y!
Yoksulluk: Zenginleştiğini sanıp, TOKİ’den ev, bankadan kredi, cepte kart.
Yolsuzluk: 17-25 ayakkabı kutuları ve nice sayamadıklarımız...
Yasaklar: Başta internet, muhalif onca tv ve radyo kanalı, gazetenin kapatılması. Kapatılmayanlar havuza..
16 yıldır iktidarda bulunan parti olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 24 Haziran seçim bildirgesinin başlığı olacağı ilan edildi.
Yani 16 yıldır iktidar da bulunan bir parti yeni bir dönem için ilan ettiği 3 Y ile         oy istiyor.
1 A!
Adalet: Mumla arandığı ileri sürülüyor.
3 B
- Ben mi yaptım?
Vallahi ben değil, iktidarda olanlara sorun.
- Bana mı kalmış?
Yok canım benim aklım keser mi onca akıllının bulunduğu iktidar devam için oy     isterken.
- Bilmem
Her şeyi en iyi ben bilirim anlayışı ile durmak yok, yola devam.
**
Doların yükselten iftarlar mı?
Biliyor musunuz bilmiyorum ama AK Partili kadınlar yine alana dökülmüş ve başta ev ev gezerek mukabele yani Kur’an okuma seansları ile gittikleri evlere hediye olarak ramazan koliler bıraktıklarını.
Ve kadınların yanı sıra ekonomiyi ellerinde tutan başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm AK Partili belediyelerin her akşam binlerce insana iftar verdiğini.
Allah kabul etsin diyeceğimiz bu duruma baktığımızda o koliler ve iftarlara ödenen paracıkların son günlerde artışı durdurulamayan doları ateşleyip, ateşlenmediğini de düşünmedim değil.
Yoksa yanılıyor muyum? Hatta bunu yazmakla günah mı işliyorum? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.