Doğduğum topraklara borcum var

Doğduğum topraklara borcum var
Ak Parti'den milletvekili aday adaylığını açıklayan Sevda Durgun "Parlamentet sistem 24 Haziran’dan itibaren kökten değişecek. Sivil siyasetin ve sivil topumun güçlendirilmesi adına yeni bir dönemin açılacak” dedi.

Gazeteci Sevda Durgun, bölgede yaşayan insanların çektiği acıları ve sıkıntıları yakinen bildiğini dile getirerek, kadim şehrin insanlarının çok daha iyisini hak ettiğini vurguladı. Bölgede özellikle gençlere ve kadınlara önem verdiğini söyleyen Durgun, “ Bir Muşlu olarak, doğduğum topraklara, medeniyetime, beni ben yapan Sultan Alparslan’nın diyarı kadim mirasa ve halkıma borcum olduğunu düşünüyorum. Bu toprakların, Hakkı söylemekten çekinmeyen, bireysel işler için değil, toplumsal meseleler için alın teri döken ve her yerde her zaman mazlumun yanında olan siyasetçilere ihtiyacı var. Gerek yıllardır Ak Parti içerisinde olmam, gerekse aldığım görev ve çalışmalardan edindiğim birikimimi halkıma sunmak istiyorum. Bu kutlu yolda gençlerimizin ve kadınlarımızın sesine ses katmak için aday oldum” dedi.

Sevda Durgun Kimdir?
1975 Muş Bulanık doğumludur. Anne adı Gülçiçek, baba adı Veysel’dir. İlkokul eğitimini Bulanık’ta, Ortaokul eğitimini babasının öğretmen olması sebebiyle Sakarya’da, lise eğitimini ise İstanbul Küçükçekmece’de tamamlamıştır. Lisans mezunu olan Sevda Durgun, işletme ve Uluslararası ilişkiler okumuştur. Uzun yıllar gazetecilik yapmıştır. Birçok gazete ve dergilerde yazıları ve makaleleri yayınlanmıştır. 2008 yılında kurduğu Ajan, PR ve Danışmanlık şirketinde yönetim kurulu başkanlığı yapmaktadır. Muş, Van, Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki birçok ile bölgesel dergiler ve yayınlar hazırlamıştır. Birçok Sivil Toplum Örgütlerinde aktif görevler almıştır. İstanbul Gazeteciler Derneği Başkan Vekili, Muşlu Sanayici İş Adamları Derneği Başkan Vekili, Muş Vakfı Yönetim kurulu üyesi, Türk Kızılay’ı üyeliği ve gönüllü çalışmaları devam etmektedir. Siyasi hayatına 2006 yılında Ak Parti üyeliği ile başlamıştır. İstanbul, Van ve Muş’ta SKM çalışmaları yapmıştır. İstanbul Beylikdüzü ilçesi meclis üyesi aday adaylığı bulunmaktadır. Ak Parti Genel merkezine Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin sorunlarının çözüm yollarına odaklı raporlar hazırlamış ve sunmuştur. Bölgede bulunan Kayyumlarla ilgili çalışmalar yapmış ve raporlar hazırlamıştır. Genel Başkan yardımcıları, Bakan ve milletvekillerine siyasi danışmanlık yapmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.