Düello

Düello
Ak Parti İBB Başkan adayı Binali Yıldırım ile CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu buluşması son günlerde herkes tarafından en çok merak edilen konu..

Ak Parti İBB Başkan adayı Binali Yıldırım ile CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu buluşması son günlerde herkes tarafından en çok merak edilen konu..
Şu an attıkları her adım,söyledikleri her söz gündem. Yenilenecek İstanbul seçimi öncesinde adaylar bir televizyon programında bir araya gelecek mi? Birlikte canlı yayında karşı karşıya gelip İstanbul'u ve vaatlerini konuşacaklar mı?
Hangi kanalda? Ne zaman?
Nerede? Kimin yönetiminde tartışacaklar? 
Bu sorular merak konusuyken, özellikle moderatör kim olacak diye konuşulurken geçtiğimiz gün iki aday da Uğur Dündar isminde     birleştiler. 
Dündar 2002 yılında Erdoğan ve Baykal'ı, 2008 yılında Kemal Kılıçdaroğlu ile Dengir Mir Mehmet Fırat'ı, yine aynı yıl Gökçek ve Kılçdaroğlu'nu ekranda buluşturan,bu konuda deneyimli bir isim. 
Dündar önce sosyal medya üzerinden teşekkür etti "Onur duydum, bu benim meslek hayatımın manevi madalyalarından bir tanesidir” dedi. Ama daha sonra Yıldırım ve İmamoğlu’nun katılacağı programda moderatörlük yapmama kararı aldı. Peki nedeni neydi?
Çok detaya da girmeden nedenini aynen şöyle açıkladı; "Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna arz ederim." Uğur Dündar'ın bunu yapmaktan vazgeçmesine neden olacak belki de bizim bilmediğimiz başka detaylar vardır bilemeyiz. Ama şunu söyleyebilirim,bu tartışmalar aslında Türkiye'deki medya anlamında bize çok şey söylüyor. Bağımsız bir kanal ya da stüdyo deniliyor, yine bağımsız, tarafsız, objektif gazetecilik yapacak bir moderatör olsun deniliyor. Bu durum demokratik bir ülke için biraz tuhaf geliyor bana. Objektif olmak, doğruyu söylemek bu kadar zor olmamalı bir yerde. Bu da aslında bu anlamda ülkemizde basının geldiği noktayı gösteriyor maalesef. 
Peki bu program olacak mı olmayacak mı? Bence bu gidişle olmayabilir. Aslında seçim yenilenen bir seçim olduğu için çok da bir önemi kalmadı bu buluşmanın. Çünkü 31 Mart'a kadar adaylar söyleyeceklerini söylediler, her türlü eleştiriler yapıldı,karşılıklı olarak sorulara yanıtlar verildi. Ama şahsen ben böyle bir buluşmayı, tartışmayı izlemeyi çok isterim.
Her iki adayın da renkli kişilikleriyle böyle bir programın çok keyifli olacağını düşünüyorum. Ayrıca adaylar karşı karşıya gelince     bizler de her iki tarafı daha da iyi tanıyacağız ve söylenenleri, konuşulanları             değerlendirebileceğiz. 
Seçim yenilenen bir seçim olduğundan, süreç de uzadığı için belki izleyen seçmenin kafasında pek bir değişiklik olmayacaktır ama demokrasimiz adına, tarafsız yayıncılık adına güzel bir program olabilir. Ne olursa olsun ama herşey milletimizin hayrına olsun inşallah...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.