Güçlü STK güçlü Türkiye!

Güçlü STK güçlü Türkiye!
Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen MHP Milletvekili Adayı Gökhan Türkeş Öngel, bu kurumların öneminden bahsederek “Bir ülkenin STK'ları ne kadar güçlüyse demokrasisi, siyaseti, ekonomisi o kadar güçlüdür. Demek ki güçlü bir Türkiye için güçlü STK'lar şart” dedi

İstanbul 3.Bölge MHP Milletvekili Adayı ve Kars Ardahan Iğdır Derneği Federasyon Başkan Yardımcısı Gökhan Türkeş Öngel, sivil toplum kuruluşları ile buluşma ve istişare toplantısı düzenledi. Sivil toplum kuruluşlarının siyasi ve ekonomik öneminden bahseden Öngel, "Güçlü STK Güçlü Türkiye" sloganını kullandı. STK'ların ülkelerin gelişmişlik düzeyinin göstergesi olduğunun altını çizen Öngel, "Bir ülkenin STK'ları ne kadar güçlüyse demokrasileri o kadar güçlüdür. Bir ülkenin STK'ları ne kadar güçlüyse siyaseti o kadar temizdir. Bir ülkenin STK'ları ne kadar güçlüyse ekonomisi o kadar güçlüdür. Bir örnek vermek gerekirse Almanya, nüfus olarak aşağı yukarı bizimle aynı sayıda olmasına rağmen STK sayısı bizim 4 katımıza yakın. Demek ki ne yapacağız, STK'larımızı güçlendireceğiz. Güçlü bir Türkiye için güçlü STK'lar  şart" dedi. 
Mazlumların önündeki ışık
Türkiye Cumhuriyeti ve 81 milyonun tarihi misyonu ve tarihi sorumlulukları olduğunu belirten Öngel, "Hem Türk-İslam bayrağını taşıması hem mazlum devletlerin önderi olan bir ülke olarak sorumluluklarımız büyük. Biliyorum ülkemizde ekonomik bir dar boğaz ve birtakım sıkıntılarımız var. Bunların içsel boyutu olduğu gibi uluslararası boyutları da var. Bu kumpasa gelmeden iri ve diri olarak bunların üstesinden geleceğiz. Çünkü, bu millet beklenendir. Bu millet mazlum devletlerin önündeki referanstır ışıktır. Gün gelmiş Fatih Sultan Mehmet Han, mazlum devletleri korumu ve gün gelmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk, modern Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak emperyalistlere ders vermiş ve mazlum ve boyunduruk altındaki ülkelere özgürlük yolunu açmış bir örnek olmuş bir timsal olmuştur" diye konuştu.
Arife tarif gerekmez
Tarihi misyonu ve tarihi sorumluluğu yerine getirmenin tek yolunun siyasi, ekonomik, ticari olarak da güçlü olmanın gerektiğini vurgulayan Öngel, "Eğer güçlü STK'larla güçlü Türkiye olacaksa o zaman biz hem sayımızı arttıracağız hem gücümüzü arttıracağız. Ve sizler STK Başkanları, değerli insanlarsınız toplum önderlerisiniz. Siz MHP'nin de Türkiye'deki rolünü çok iyi biliyorsunuz. Denetimin ne olduğunu kontrolün ne olduğunu ve Türkiye'de rolümüzü size anlatmaya gerek yok. Ve Cumhur İttifakı'nda bizim rolümüzü ve neden yer aldığımızı da size anlatmayacağım. Çünkü, sizler toplum önderlerisiniz seçilmiş kişilersiniz ve arif insanlarsınız. Ne demişler arife tarif gerekmez. Size bunu detaylı anlatmayacağım siz işinizi bilirsiniz" ifadelerini kullandı. 78 dernek ve 354 dernek federasyon temsilcisi ile MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu'nun katıldığı toplantıya konsolos, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, STK başkanları ve basın mensupları da katıldı.

CANSU ŞİMŞEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.