HDP işi 2. tura bırakmamalıdır

HDP işi 2. tura bırakmamalıdır
Meslektaşım Ahmet Şık’ın çıktığı Fox TV ekranlarında söylediklerinin altına imza attığımı bir gazeteci olarak ben de burada ilan ediyorum.

Meslektaşım Ahmet Şık’ın çıktığı Fox TV ekranlarında söylediklerinin altına imza attığımı bir gazeteci olarak ben de burada ilan ediyorum.
Çünkü 24 Haziran’ın tüm ülkenin olduğu gibi HDP’nin ve demokrasi yanlılarının son ince çıkışı olduğu yönündeki görüşlere ben de katılıyorum.
Ancak katılmadığı tek şey HDP’nin köprüden son çıkış olan turların ikincisinden değil, birinci turunda Ahmet Şık’ın dediğini yapmalı.
Yani bu şu demektir;
HDP aldığı 6 milyon oyunun 500 binini sembolik olarak tutuklu bulunan Demirtaş’a, 5.5 Milyonunu 1. turda 'Köprüden son ince çıkış olan Muharrem İnce’ye vermekle Erdoğan karşıtlığında samimiyetini ortaya koyar..
Aksine mi 2. turda pazarlıklar olacak şüphesi doğar ve millet ittifakı dağılır, Erdoğan’a da tam başkan denir diye düşünüyorum.

24 Haziran’da herkes AKP’li olacak mı?
24 Haziran seçimleri ardından ortaya çıkacak olan tablonun büyük bir merakla beklendiği şu günlerde MHP ile ittifak yapan ve başta Kürt seçmenden olmak üzere 55 Milyonunun üzerinde bir seçmen kitlesinden oy isteyen Adalet ve Kalkınma Partisinin yeniden kazanması halinde herkesin AKP’ye üye olma sırasına gireceği de         konuşulmakta.
Çünkü AKP’lilerin, ‘Bir gün gelecek herkes AKP’li olacak’ söylemlerini bugünlerde yeniden, hem de yüksek bir sesle seslendirdiğini görmekteyiz.
AKP’lilerin bu iddiasının ne kadar gerçekleşeceğini göreceğimiz 24 Haziran akşamından sonra şahsen ben böyle bir tablonun oluşması halinde ülkenin başta demokrasi anlayışı olmak üzere birçok konuda da tartışılamayacağını da düşünenlerdenim.
Çünkü 16 yıllık AK Parti’nin demokrasi anlayışında 16 yıl boyunca partili olmayanlara değil demokrasi, su bile verilmediğini ben değil buzdolapları olup, içinde suyu bile olmayanlar daha bilir..
Ama yine de umut var diyerek bu partiye oy vereceklerin olduğunu da gördüğümüz şu günlerde, MHP ittifakı ile seçimi 1. Turda geçme hesapları yapan AK Partililerin ‘Seçim var en azından seçime kadar demokrasi denen şeyi uygulayalım’ demediğini de ve seçimi yeniden kazanma adına başta devletin tüm imkânları başta olmak üzere tüm imkânları kendilerine yonttuğunu da izlemekteyiz.
Kısacası; Tek parti döneminde yaşananların yeniden tekrarlandığını gördüğümüz bu ülkede 24 Haziran’ın ardından ya herkes AKP’li olacak yada AKP’ye de demokrasiyi hatırlatanlar olacak gibi görünüyor..

Basın özgürlüğü böyle mi olacak?
Gazeteci kimdir?
Soru soran, sorgulayan ve yorumlayandır.
Peki, bunu yapana gazeteci diye bakılıyor mu?
Tabi ki hayır.
Çünkü özellikle son 16 yıldır soru soran, sorgulayan ve gördüklerini yorumlayan gazeteci değil, hükümet karşıtı hatta terörist, vatan haini gözüyle bakılıyor da ondan.
Bunun için bu ülke de ‘gazeteciyim’ diyenlerin işinin bir hayli zor olduğu ülkemin Ardahan’ına gelen başbakanı takip etmek isteyenler arasında hala ayırım yapılıyor.
Peki başta 24 Haziran’da tam başbakan olmak isteyen ve yeniden iktidar oldukları takdirde ülkeye başta basın özgürlüğü olmak üzere demokrasiyi en iyi şekilde yaşatacaklarını belirten Erdoğan ve onun 16 yıldır başında bulunduğu iktidara sormazlar mı, ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?’ diye...
Vallahi bunun cevabını da 24 Haziran’da sandık başına gidecek olan seçmene bırakmak gerekir..
Bakalım sayın seçmenlerimiz lahanayı mı, yoksa turşuyu mu soracaklar?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.