İftarda siyaset polemiği!

İftarda siyaset polemiği!
KAIDER'in düzenlediği iftarda AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin siyasi konuşmaları gerginliğe yol açtı. İYİ Partili Meltem Ünal Erzen; AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca ve MHP Milletvekili Arzu Erdem'i 'iftar sofrasında siyaset yapmakla' suçlayınca; iki isim program bitmeden alanı terk etti.

Kısa Adı KAIDER olan Kars Ardahan Iğdır Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı Arnavutköy'de yapıldı. Dernek Başkanı Çetin Çelebi'nin ev sahipliği yaptığı iftara AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, İYİ Parti Milletvekili Adayı Meltem Ünal Erzen ve çok sayıda davetli katıldı. İftarda Kaynarca ve Arzu Erdem'in siyasi konuşmaları gerginliğe yol açtı.

Cumhur ittifakına destek istediler
İftarda bir konuşma yapan Kaynarca, 24 Haziran’da yapılacak seçimin önemine değinerek “Cumhur İttifakı ile Türkiye yeni bir yönetim sistemine kavuşacak. Türkiye Erdoğan'ın başkanlığı ile yeniden şahlanış dönemine girecek” dedi. Arnavutköy ve çevresine çok büyük yatırımların yapıldığını kaydeden Kaynarca, ilçenin 'Kanal İstanbul' projesine ve dünyanın en büyük havalimanı projesine ev sahipliği yapacağını belirterek, yeni dönemde İstanbul’un 'yıldız kenti' olacağını söyledi.
MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ise 15 Temmuz darbesine değindi. Erdem, “15 Temmuz darbe girişiminden sonraki süreçte ne dedik? Bizler darbeye karşıyız ve devletimizin yanındayız” dedik. “Kars Ardahan, Iğdır, bu illerin çok kıymetli mert insanları da 'biz bu vatanı böldürmüyoruz, biz bu bayrağı indirmiyoruz, ezanları da dindirmiyoruz' dediler. Sizler bu vesile ile demokrasi savaşını verdiniz ele ele vererek hep birlikte bu mücadeleyi yürüttük, bundan sonra da el ele vermeye devam edeceğiz. Hep birlikte bu mücadeleyi yürütürken bir “Cumhur İttifakı” kuruldu. Cumhur ittifakının ruhu da Anayasanın ilk 4 maddesine dayanmaktadır. Bu ruhu 24 Haziran'da da koruyacağız, 24 Haziran'dan sonra da sürdüreceğiz” dedi. Arzu Erdem konuşmasının son bölümünde Cumhurbaşkanı adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bir kez daha dile getirdi ve destek istedi.

Erzen’den iki isme tepki
Programın son konuşmacısı İYİ Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Meltem Ünal Erzen oldu. Kendisinden önce konuşma yapan AK Parti ve MHP İstanbul milletvekillerinin sözlerine tepki gösteren Ünalerzen, “Burada hepimiz iftarımızı açmak için bulunuyoruz, biz buraya siyaset yapmak için gelmedik. Biz sizlerle birlikte olmak için geldik, biz 24 Haziran’dan sonra tüm Türkiye’de bayram soframızı kuracağız ve o bayram sofrasında birleşeceğiz” dedi. Erzen’in konuşması programa katılan vatandaşlardan büyük alkış aldı. Ak Parti Milletvekili Tülay Kaynarca ve MHP Milletvekili Arzu Erdem İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Meltem Ünal Erzen’in konuşması bitmeden programı terk ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.