İnce’nin incelikleri görülmeli...

İnce’nin incelikleri görülmeli...
Havuz medyasının her dediğini tersinden okuduğu CHP’nin Başkan Adayı Muharrem İnce seçilmesi halinde geri döneceğini belirttiği parlamenter sisteme göre 13. Cumhurbaşkanı, yeni siteme göre 1. Başkan olacak mı? 

Havuz medyasının her dediğini tersinden okuduğu CHP’nin Başkan Adayı Muharrem İnce seçilmesi halinde geri döneceğini belirttiği parlamenter sisteme göre 13. Cumhurbaşkanı, yeni siteme göre 1. Başkan olacak mı? 
Bu sorunun cevabını almak için 24 Haziran akşamını bekleyeceğiz. Ancak ben bugünkü yazımda Muharrem İnce’nin Ardahanlı Genel Yayın Yönetmen/Gazeteci Doğan Şentürk’ün yaptığı FOX TV’de ki performansını değerlendireceğim. Öncelikle Kılıçdaroğlu’nun ‘rakibimdir’ demeden aday ettiği İnce’nin yakaladığı bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştığı şu günlerde Erdoğan’a karşı en güçlü adayı olmayı başardı. Ve HDP’yi göz ardı edip, İYİ Parti ve SP ile ittifak kuran partisi CHP’nin alanlarda yakalayamadığı heyecanı yeniden yarattı.
Peki, önce CHP’nin Genel Başkanı olmak isteyen ama kader denilerek bugün Başkan adayı olan Muharrem İnce bu atmosferi 24 Haziran’a kadar götürebilecek mi?İşte tam da burada hem de FOX Tv’ye çıktığın günden bu yana şüphem var. 
Çünkü İnce’nin FOX Tv’de ki performansı bana göre düşüktü. Bu miting alanlarında ki yorgunluğundan mı yoksa kendisine olan öz güveninin Başkan adayı edilmesi ile tavan yaptığından mı bilmem ama toplumun kendisinden beklediği açıklamalar gibi mütevaziliğinde yeterince ortaya koyup his ettiremedi gibi algıladım. Bu durumu 3 saatten fazla kendisini konuk eden gazeteci meslektaşlarımın da anlayıp, sordukları sorulara cevap alamamanın sıkıntısını yaşadıklarını gördüğüm İnce’ni FOX Tv’de ki programında biraz da şımarık hareket eden İnce var gibiydi.. İşte Muharrem İnce’nin bu inceliklerini ve her çıktığı miting alanında aynı şeyleri söylemesi bir an önce görülüp, terk etmesi ve her gittiği alanda başta gittiği kentin sorunlarını olmak üzere yeni şeyler demesi gerekir.Akşener şu an yakaladığı reytingi her geçen gün düşüyor, düşecek gibi..
Ha unutmadan diğer önemli bir konuda İnce'nin miting alanlarında oy istediği seçmenden birde para istemesi bana göre iyi olmadı.. Çünkü gazeteciliğimin yanı sıra başkanlığını yaptığım 2 STK'da gördüğüm tek şey bu milletin canını iste ama sakın aidat, destek istemedir.. Yani yeni Anayasa'da Adaylara tanınan hakkı çok samimice dillendiren İnce'nin bu toplumun hala bu işlere hazır olmadığını unutmaması ve 'Baba oy yetmedi birde paramı vereceğiz?' diyerek eleştireceğini de bilmeli..

Ardahan’da kim kazanırsa 
ülkede de o kazanır..

Mevcut iki milletvekilin de teşkilatlarca istenmediği ama her kim aday edilirse edilsin AK Parti ve CHP’nin yarıştığı Ardahan’da ortaya çıkacak seçim sonuçları ülkenin genelinde yaşanacak sonuçları da ortaya koyacak gibi.. Bunun geniş örneği olan yurt geneline baktığınızda durumun aynı yani AK Parti ile CHP’nin başkanlık başta olmak üzere milletvekili seçimlerinde de iktidar için yarışacak iki parti olduğunu görmekteyiz. Çünkü 55 Bin oyu bulunan Ardahan’ın 55 Milyon oyu bulunan ülkenin adeta bir yansıması olduğunu görmeniz için şöyle geride kalan birkaç seçime bakmakla görülecektir. Sadece seçimler mi? Tabi ki değil.. İki gümrük kapısı olmasına karşın ithalat gibi ihracatın da ekonomiye katkı sağlamadığı Ardahan’da olduğu gibi ülke genelinde de aynı durum yaşanmıyor mu?Hayvancılığın yerle bir olduğu ve tüccar bulmadığı Ardahan’da yaşanan göç ve işsizlik dolaysıyla yeterince ekin yapılmadığı için ‘Kahrolsun’ diye nara attığımız İsrail’den tohum aldığımız gibi Ardahan’da samanı ya Gürcistan’dan ya da diğer iller de almıyor mu? Peki, Ardahan’da yıllardır bitmeyen onca yatırıma baktığınız da ülkenin genelinde bitmesi beklenen bir o kadar yatırımının olduğunu da görmüyor muyuz? Evet, kendisi küçük ama cürümü büyük olan Ardahan’dan ülke geneline baktığınız da 24 Haziran’da yaşanacak olan siyasi tabloyu da görmek mümkün. AK Parti’nin CHP ile kafa kafaya yarışacağı görünen HDP’nin bu iki partinin yapacağı hataları takip edip, 3. Sırada olduğu MHP’nin 4-5 bin oyunu İyi Parti ile paylaşacağı Ardahan’a baktığınız da ülkenin genelinde ortaya çıkacak olan tabloyu da görüyor gibiyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.