İstense seçimler ikinci tura kalmayabilir...

İstense seçimler ikinci tura kalmayabilir...
Çok kısa bir süre kalan Başkanlık ve Milletvekili seçimlerine çok kısa bir süre kaldığı şu günlerde bol doların ateşlenmesine, ekonominin çökmesine neden olan Afrinli görüntülerin sanki arka kapılar ardından emir almışçasına kesildiği tv ekranlarından sıkça gördüğümüz

Çok kısa bir süre kalan Başkanlık ve Milletvekili seçimlerine çok kısa bir süre kaldığı şu günlerde bol doların ateşlenmesine, ekonominin çökmesine neden olan Afrinli görüntülerin sanki arka kapılar ardından emir almışçasına kesildiği tv ekranlarından sıkça gördüğümüz Başkan Adayları ile Milletvekillerinin hepsinin kendilerinin kazanacaklarını belirtip dursunlar, CHP’nin AYM’ye itirazı ile seçimin belki de iptal edileceği de konuşulmakta.
Hatta Erdoğan’ın birinci turda başkan olmazsa seçimi iptal edeceği de tartışılmakta.
Bunların ve bunlara benzer çokça iddiaların ortaya atılmaya devam ettiği ülkemde en çok tartışılan konuların başında ise kimin seçimi kazanacağı sorusudur..
Yani, Erdoğan mı, İnce mi, Akşener mi yoksa hapiste olan ama Cumhurbaşkanı adayı olmasına izin verilen Demirtaş mı?
Erdoğan ile İnce’nin baş başa oldukları, ama Akşener’in sürpriz yapabileceğine, Demirtaş’a giden oyların ise yeni başkanı seçecek güçte olduğunun da çok konuşulduğu 24 Haziran seçimleri öncesi soruların ardı arkası gelmeye, tahminler de devam ediyor.
Bana sorulacak olursa ve HDP beni dinlerse 24 Haziran seçimleri ikinci tura kalmaz.
Nasıl mı?
Öncelikle daha önceki bir yazımda da belirttiğim gibi 6 milyon oyu bulunan HDP’nin birinci turda başkanlıkta, dokunulmazlıklara karşı çıkmış olan CHP’li İnce’ye, CHP’lilerin ise başta İstanbul’da olmak üzere ülke genelinde başkanlığı İnce’ye milletvekili oylarının bir bölümünü de HDP’ye verirse, CHP’nin ülke siyasi hayatında görülmemiş jestlerle ve demokrasi adına yaptığı siyasi desteğini unutmayacağını düşündüğüm Akşener’in de Saadet Partisi ile birlikte oylarının bir bölümünü kendisinden daha çok oy alacağı alenen görülen CHP adayına Başkan İnce, parlamento da AK Parti Muhalefet, çoğunlukta CHP, İYİ Parti ve HDP olur ve seçimlerde ikinci tura kalmaz.
Yani Millet İttifakta bir araya gelenler neden oy kullanımında bir araya gelmez ve bun hesabı ikinci turda yaparlar diye hesaplarla uğraşıyorlar ki?
Çünkü hesap ortada..
Ve bu dediklerim seçimlere bir hafta kala Millet İttifak’ın adayları niye yapmasın ki?
Ve küçük bir not:
Yukarıda anlattığım A Planı Ardahan’da hayata geçirilmiş gibi..
Yapmazlarsa ne olacağını da belirtip, yazımı sonlandırayayım.
‘B planı ne olur?’ sorusuna baktığımızda İngiltere ile temasa geçen, ABD’de F-35’leri almak üzere olan, Rusya ile S-400’leri satmaya çalıştığı Erdoğan’ın iktidarı bırakmaması için çabaladığı açıkça görülen şu günlerde 16 yılın 21 yıla çıkabileceği ya da 7 Haziran’ın sonucu beğenmeyip, 1 Kasım seçimlerini yaptıranların yeniden devreye gireceğini de düşünenlerdenim.
***
Bu seçimler MHP’nin bitişi, İyi Parti’nin yükselişi mi?
Son olarak KONDA Araştırma firmasının yaptığı araştırmada oyları her geçen gün eridiğini ve yüzde 5’i geçemeyeceğini iler sürdü.
Bu duruma baktığımızda Demirel’in, Özal’ın hatta Menderes’in seçmeni olarak bilinen seçmenin yanı sıra MHP’nin seçmeninin büyük bölümünü kendisine çeken İYİ Parti’nin, HDP’nin yerine geçip ülkenin 3. Büyük muhalefet partisi ve gelecekte AK Parti’nin yerine geçecek olan sağ bir parti olacağını da görmek mümkün.
Yani Türkiye’nin sol bir idareye bırakmayı düşünmedikleri görülen küresel güçlerin yanı sıra yüzde 65’ı hatta yüzde 75’nin muhafazakârlaştığı ileri sürülen seçmenin izin vermeyeceğini düşünecek olursak MHP’nin tarihe gömülmese de yerini İYİ Parti alacak denebilir mi?
Bilmem ama son ankette olduğu gibi kamuoyunda da adı her geçen gün arkada kalan MHP’nin işi zor gibi görünmekte.
Ha unutmadan bu seçimlerin bir diğer yönü de belki Erdoğan hariç diğer tüm partilerin genel başkanlarının 16 yıl önceki gibi birçok parti ve liderin maziye gömüleceği kesin gibi görünüyor diyebiliriz..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.