İstifa furyası!

İstifa furyası!
Milletvekili aday adaylığı için son günde yüzlerce bürokrat ve kamu görevlisi istifa etti. AK Partili Samsun ve Konya büyükşehir belediye başkanları, Fatih Belediye Başkanı istifasını sunarken, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da aynı furyaya katıldı. DİSK Başkanı Kani Beko ise CHP’den aldığı bir telefonla istifasını verdi.

24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ve bürokratlar için verilen süre doldu. Son günde istifa eden AK Partili belediye başkanları dikkat çekti. Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da AK Parti'den aday olmak için istifa edenler arasında yer aldı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy da istifa ederek AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağını duyurdu. Burdur Valisi Şerif Yılmaz da istifa eden bürokratlar arasında yer aldı. AK Partili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı. Avcılar Meclisi’nin AK Partili üyesi Av. Mustafa Akot da istifa ederek milletvekili aday adayı oldu.

TRT'de üst düzey istifa
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanı Turgay Bozoğlu da Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı oldu. En üst düzeyde ilk istifa haberi ise TRT'den geldi. Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya görevinden istifa ederek AK Parti'den Eskişehir milletvekili aday adayı oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Selim Bağlı da istifa edenler arasında yer aldı. Bağlı'nın Gaziantep'ten milletvekili olmak istediği ancak AK Parti yönetiminin kendisine Şanlıurfa'yı önerdiği belirtiliyor.  TRT'den ayrıca 1. Hukuk Müşaviri Maruf Okuyan'ın istifa ederek memleketi Bingöl'den milletvekili aday adayı olarak başvurduğu öğrenildi. Okuyan, daha önce AK Parti Bingöl İl Başkanlığı da yapmıştı. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki Korkutata, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti

Tezcan, Beko'yu aradı
SGK'da çalışan ve 15 Temmuz Gazileri Derneği Başkanı olan Muammer Polat, aslen Trabzonlu olmakla birlikte Diyarbakır'dan milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. TOKİ Başkanı Hukuk Müşaviri Abdullah Güler AK Parti'den Milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldı. 
Kamu görevlileri için milletvekilliği aday adayı olmak üzere istifa etme süresinin dolmasına saatler kala bir istifa da DİSK’ten geldi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, istifasını sunmak üzere yönetim kurulu üyelerini toplantıya çağırdı. Beko, aday olmanın aklına gelmediğini ancak bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın kendisini arayarak CHP’den aday olmayı önerdiğini söyledi. Beko, İzmirli olduğu için adaylığının da İzmir’den olabileceğini belirtti. 

Akşener talimat verdi
MHP'den ihraç edildikten sonra İYİ Parti’ye katılan Antalya Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. İstifa bilgisini doğrulayan Başkan Gökce, “Genel Başkanımız Meral Akşener’in talimatı doğrultusunda az önce istifamı verdim. İnşallah memleketimiz için hayırlı olur. Bundan sonra bir başka kulvarda mücadeleme devam edeceğim” dedi.  İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, CHP'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti. 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir'den 1’inci bölge 6'ncı sıradan milletvekili adayı olan Aydın Özcan, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için İzmir Baro Başkanlığı görevinden istifa etti. 2 dönemdir baro başkanlığı yapan Özcan, istifa dilekçesini verdi.

BİK'te de istifalar var
AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Yamalı, 2015'ten bu yana AK Parti İl Başkanlığı görevini yürütüyordu. AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. BİK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden ayrıldı. Canbey, yazılı açıklamasında Balıkesir'den AK Parti milletvekili adayı olmak istediğini belirtti. MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Tekin de milletvekilliği aday adaylığı için istifa edenler arasında yer aldı.

Mülakatlar bizi bekliyor
14 yıldır Fatih Belediye Başkanı olan Mustafa Demir istifa kararını belediye binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Mustafa Demir, 24 Haziran'da yapılacak seçimde milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunacağı belirtildi. Demir, siyasete 2001 yılında başladığını belirterek “Ben 2001 yılında AK Parti'nin kuruluşunda İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasi hayatıma başladım. İl Başkan Yardımılığı ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı gibi görevlerde bulundum. 2004 yılından bu yana da İstanbul'un kalbi sayılan son derece önemli bir ilçe olan Fatih'te de belediye başkanlığı yapmak nasip oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrendiğimiz, siyasette ve hizmette temel ilkelerimiz olan insanı önceleyen, dürüst, ilkeli, ahlaklı ve çok çalışmaya yönelik siyasi bir disiplin ve nezaket içerisinde bugünlere kadar çalıştım. Bugün de önümüzdeki erken genel seçimler için milletvekilliği aday adaylığı için belediye başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Şu anda tüm aday adayı arkadaşlarımızın yaşayacağı gibi teamül yoklaması ve mülakatlar gibi bir dizi çalışma bizi bekliyor. Biz de bu süreç doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettirieceğiz. Beraber yol yürüdüğümüz teşkilat mensuplarımıza ve Fatihte yaşayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.