İttifak oyları kime sayılacak?

İttifak oyları kime sayılacak?
Ardahan’da seçimlere baktığımızda ülke genelindeki gibi... Gürcistan ve Ermenistan’a komşu Ardahan’da da hain doların alt üst ettiği borsa gibi seçim borsası da daha başı değiştiğini görmekteyiz.

Ardahan’da seçimlere baktığımızda ülke genelindeki gibi... Gürcistan ve Ermenistan’a komşu Ardahan’da da hain doların alt üst ettiği borsa gibi seçim borsası da daha başı değiştiğini görmekteyiz.
Çünkü, bir sabah kalkıyorsunuz 24 Haziran’da  HDP’nin 7 Haziran rövanşını alacağını belirtenler karar değiştirmiş bu kez 1 CHP, 1 AK Parti diyor.
Ertesi bir gün kalkıyorsunuz CHP’ye küsenler milletvekilliğinde HDP’ye, başkanlıkta İnce’ye vereceklerini, başta Göle olmak üzere AK Parti küskünlerinin de HDP’ye oy vereceklerini belirtiklerini görüyorsunuz.
Ardından da ittifak oyları hesapladığında, HDP’nin 70 binin üzerinde oyu bulunan ve 55 bin oyun kullanılması beklenen Ardahan’da 17 bin bandına oturan en az bir vekil seçme oy sayısını geçmesi halinde ancak bir milletvekili çıkarabileceği konuşulmakta.
Sonra da bununda mümkün olmadığına göre durumun yine AK Parti 1, CHP 1 olacağını hesapladıklarına şahit olmaktayız.
Ve dönüp kendine göre seçim uzmanı olanlara sormaya başlıyoruz.
AK Parti 16 bin oy alırsa, ittifak ortağı MHP 3 bin alırsa ne olur?
Seçim uzmanları hemen cevap veriyor ve “MHP’nin aldığı oylar AK Parti’ye sayılır, o zaman da AK Parti 19 bin oy ile bir vekil çıkarabilir” diyorlar.
Yetinmeyip, bu kez daha uzmanlara bir daha soruyoruz CHP 13 bin oy alırsa, CHP’ ile ittifak yapan İyi Parti 3 bin, Saadet bin alırsa o zamanda İyi Parti ile Saadet Partisi bin aldığı 3 bin oyu 13 bin oy alan CHP’ye yazarsın eder 17 bin oy ve Ardahan’ın bir milletvekili de CHP olur.

Peki, öyle mi?
Yani ittifak yapan partilerin içinde en çok oyu alan en az oyu alanın oylarını da mı alıyor?
Sonra bir bakıyorsunuz ki;
Kimi evet diyor, kimi hayır diyor.
Evetlere baktığınız da, Ardahan’da AK Parti-1, CHP-1 oluyor. Hayırlara baktığınızda, her türlü şekilde AK Parti-1, 14 bin oyu alması kesin gözle bakılan HDP 1 milletvekilliği alıyor.
Ardahan böyle ise Türkiye nasıl olacak?
Yani CHP ile AK Parti mi potada kalacak?
Ülke siyasetinde siyaset yapan 3 parti iki parti ve 2 bloğamı dönüşecek?
Yoksa İyi Parti’nin de zorladığı HDP’nin de barajı aştığı bir Türkiye mi olacak?
Vallahi benim kafam karıştı...
Size de sorayım. Bu ittifak oylarında durum nasıl olacak.. Yani en çok oy alan ittifak ortağı en az oyu alanın oylarını da hanesine yazacak mı?
Yoksa öyle değil de böyle mi olacak?
Hele rica etsem şu kafa karışıklığını bir giderinde herkes ne yapacağına karar versin..
KAI sevicileri hepsini sevmişler
Bir mesaj geliyor cep telefonuma.
Açıp okuyorum.
Mesaj, aynı zamanda Esenyurt Hanaklılar Dernek Başkanı olan Ardahanlı Esenyurt Belediye Başkan Yardımcılarından sevgili dostum Togay Çoban’dan.
Çoban’ın kendi cep mesaj sisteminden gelen mesaj aynen şöyle:
‘Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan beyin ve Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Murat Alatepe beyin katılımı ile 27.05.2018 Pazar günü akşam saat 19.00’da Turgut Özal Stadyumu Gaziler parkında gerçekleştireceğimiz Serhat İlleri iftar programına tüm hemşerilerimiz davetlidir. Hava muhalefeti için gerekli önlem alınmıştır. Togay Çoban Esenyurt Bld. Bşk. Yrd. Hayırlı olsun diye beklediğimiz iftardan gelen ilk haber ‘kavga çıktı’ haberi oldu.
Ardından belediyenin imkanları ile verilen yemeğe katılanların çoğunun Esenyurt Ardahan diaspoarsı olarak bildiklerimizin boy boy aynı fotoğrafları... Bakanlık yaptığı süre içinde hiçbir KAI’liye katkısı olmamış, iş adamı yapmamış, küçük bir işi düşenin işini yapmamış bakan da gelmiş, sazlarda, aşıklarda..
Buraya kadar normal diyerek geçmeye çalışırken birde ne görüyoruz.
AK Partili Bakanın adına verilen iftara CHP’li Gürsel Tekin yetmedi, MHP’li Muharrem Yıldız ve onca palabıyıklı solcu abi ve de MHP’li mi, İyi Partili mi anlaşılmayan sağcı karadaşlar.
Yani ne şiş yansın ne kebap misali bizim KAI sevicileri kendilerine hariç yine herkese yaranmışlar.
Ve, ‘AK Partililer oradaysa biz de orada olalım’ deyip, davet edilmedikleri iftara adeta zora gelmiş, gitmişler.
Ve adamların kendi tayfasına verdiği açıkça belli olan iftarın keyfini de kaçırmışlar.
İlk etapta baktığımız bu diasporanın bu seçimde de, Bir aday çıkaramamış.
Sözde desteklediklerinin hiç biri listelere     girememiş.
Ama AK Partili belediyenin kime vereceği açıkça belli olan bedava iftarda kendilerinin beş kuruş maddi, manevi katkısı olmadığı halde bol bol sırıtarak fotoğraf verip, topluca iftar vermiş olmuşlar.. Kısacası bildiğimiz Şark Kurnazlığı ile emirle toplandıkları sahada bir gol atamadan, hem de Kars’ta seçmeni ile olması gereken bakana da saha da boş top koşturmuşlar.
Ya Allah aşkına artık bırakın şu KAI ayaklarını da gidin artık torunlarınıza bakın.
Bakmayız diyecekseniz eğer inanın önümüzde ki belediye seçimlerinde şu an olan bir iki başkan yardımcılığı ve meclis üyeliğinden de olacaksınız.
Çünkü bu ayak oyunları ile KAI sevicilikleri ile hem AK Partili, hem CHP’li, hem MHP’li ve de HDP’li olmakla iş yaptığınız sanıyorsanız eğer inanın millet size şeyi ile gülüyor.
Ayıp, ayıp ya gidin partilim diyerek kendi düşüncenize samimi bir yaklaşımla yaklaşın yada artık gidin evinizde oturun. Ha unutmadan diasppora da demeyeceğim çünkü onun adı bile size göre çok hem de çok büyük.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.