Kılıçdaroğlu görevini yapmıştır

Kılıçdaroğlu görevini yapmıştır
Seçim sonuçlarına baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerin artacağı, hatta istifası isteneceğini hepimiz bilmekteyiz.

Seçim sonuçlarına baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerin artacağı, hatta istifası isteneceğini hepimiz bilmekteyiz.
Hâlbuki seçimlerin erkene alınmasıyla birlikte demokrasi ve eşitlik adına ortaya koyduğu tavırları ile bana göre ülkemiz demokrasisine büyük katkı sunan Kılıçdaroğlu bu seçimlerde gerekeni yapmış ve eleştirilmesi gerekenin kendisi değil CHP’nin 90 yıldır değişmeyen zihniyeti olmalıdır.
Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı olduğundan bu yana değiştirmeye çalıştığı CHP’nin kendini yenilemeyen bu zihniyetine yenilmiş ve bir seçimin daha kayıp edilmesinin önüne geçememiştir.
Nasıl mı?
CHP’nin kurulduğundan bu yana ortaya koyduğu katı devletçilik anlayışı ile bugüne kadar başta Kürtler olmak üzere muhafazakâr kesimi hep kendinden uzaklaştırmış, en son olarakta devrimci, demokrat kimliğine sahip insanları kendisinden uzaklaştırmıştır.
Çünkü CHP laiklik adı altında bu ülkede ki kırsal kesimi kırmış, iş adamına, sanayiciye sömürgeci olarak bakmış, Kılıçdaroğlu gibi işçi kesimi üzerinde etkisi büyük olan iş adamları ile istenen diyalogu kurmamış, iş adamlarını olduğu gibi toplumu Menderes’in, Demirel’in Erbakan’ın, Özal’ın, Türkeş’in ve son olarak da Erdoğan’ın kucağına olmasa da yanına itmiştir.
CHP özgürlük, laiklik dernek eşitliği unutmuş, sahil kenarında ki bir grup dışında insanlara ulaşamamış, halk, hak, hukuk denen anlayışı Cumhuriyet’in düşmanları olarak görmüştür. aVe bunları genel başkan olduktan bu yana değiştirmeye çalışan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da yemiş, yenmiştir.
Ve aynı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşit demokrasi adı altında ortaya koyduğu ve HDP dâhil muhalefeti bir araya getirme çabasına da kıza yine aynı CHP zihniyeti olmuştur.
Yani aynı Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye gitmesinin önüne aynı zihniyet CHP’nin değişmesi kozmik odası geçmiştir.
Ha unutmadan partisinin meclise girmesine vesile olduğu Meral Akşener’de CHP gibi Kılıçdaroğlu’nu anlamamış, ‘Sen benim partimin seçimlere girmesi için gerekeni yaptın. Bende senin başkan adayın İnce’yi destekliyorum’ dememiş, kendisi ayrı telden çalarken kendiside tarihe gömülmüştür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.