Kim indirir Kılıçdaroğlu’nu!

Kim indirir Kılıçdaroğlu’nu!
Seçim bitti de Kılıçdaroğlu kaybeden AKP’dir dedi ya, geldik başa... Olağanüstü kurultay isteyen, istifayı hatırlatanlara bi bak; çoğu CHP binalarının bırak adresini, kapısının nasıl açıldığını bilmez. Ama olsun, hele bir kurultay olsun da Kılıçdaroğlu yeniden seçilsin…

Seçim bitti de Kılıçdaroğlu kaybeden AKP’dir dedi ya, geldik başa... Olağanüstü kurultay isteyen, istifayı hatırlatanlara bi bak; çoğu CHP binalarının bırak adresini, kapısının nasıl açıldığını bilmez. Ama olsun, hele bir kurultay olsun da Kılıçdaroğlu yeniden seçilsin…
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce, 16 Mayıs'ta bir tv programında; Kılıçdaroğlu’nun karşısında asla aday olmam demiş. Doğru da söylemiş. CHP içerisindeki feodal Alevi yapısıyla örülmüş bu delege sistemi, Kemal Kılıçdaroğlu’nu kendilerince kimseye yedirmez. Açıkçası, cumhurbaşkanlığı yarışında 15 milyon 337 bin gibi muazzam oy alan Muharrem İnce’nin birkaç yüz delegeye yenik düşmesini tanımlamak için hezimet sönük kalır. Partisiyle arasında bulunan 8 puanlık farkın kurultaya yansımayacağını kendisi de çok iyi bilir. Yani, kendi deyimiyle; Kılıçdaroğlu’nun karşısında asla aday olmamalı. Ancak, Kemal beyin     bulunmadığı bir yarışta, mutlaka yer almalı!
Kim indirir Kılıçdaroğlu’nu!
Başlığa baktığın zaman, Kılıçdaroğlu’nu     koltuğundan indirecek bir babayiğit yok gibi     okunuyor. Peki, ya şöyle yazsaydık:
Kılıçdaroğlu’nu kim indirir!
İşte burada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu indirecek, dolaylı da olsa koltuğu     bırakmasına yol açacak kahramanların varlığını okuyabilirsin. Kılıçdaroğlu seçimler sonrası ilk     değerlendirmesini yaparken işaret ettiği koltuk sevdası ve bireysel çıkışlarla kendisine CHP’de yer     arayanlar indirme harekatına katılacak ancak,     güçleri yetmeyecek. Bunlar, yer bulamama öfkesiyle ayağa kalkacak, Kemal bey başta olduğu sürece de CHP’de yer tutamayacaklardır. İl-ilçe başkanlarının lafla görev değişimlerinin de etkisi olmaz.
Kemal beyi koltuğundan edecekler ise, 4 yılı aşkın bir süredir koltuk sahibi yaptıkları olacaktır. 2014 yılında belediye başkan adayı gösterdiği isimler, Kemal beyi düşürecek kadar koltuğunu sallayacaklar. Şimdiye kadar görevden alınan CHP’li belediye başkanları günlük tepkiler arasında kayboldular. Ama bundan sonraki rüzgar, özellikle CHP içerisinde aynı yumuşaklığı göstermeyecektir. Çünkü     belediye başkanlarına karşı yapılacak her operasyonda ve yine bu makamlarda bulunanlara gösterilecek parti içi tepkilerde senin getirdiğin adam-kadın     denilerek Kemal Kılıçdaroğlu da suça-hataya ortak     edilecektir.
Bakacaaz…                    
Göreceez…
Aday gösterilirken parti bayrağını gururla     taşıdığını söyleyenlerin geçtik ideolojisini, doğuştan taşıdığı inançlarını değiştirmeleri, hem CHP’ye hem de liderine olmadık laf edenlerle kol kola girmeleri, adamlar selam bile vermezken CHP’li belediyelerden çuval dolusu nemalanmalarının sağlanması ve de delik benzin deposuyla seçime girenlerin çok rahat boing satın alabilecek hale gelmeleri karşısında senin getirdiğin adam-kadın ithamları sonucu Kemal bey savunma yapamayacak kadar köşeye sıkışacaktır.
24 Haziran’da elde ettikleri zaferle duvarın bir kısmını yıktıklarını söyleyen Kemal bey, kalan tarafını da yerel seçimlerde yıkacaklarını söylemişti ya…
Vee… Görünen o ki daha az kaldı;
Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sporcuda aradığı özelliklerden olan ahlak, koltuk sahibi olmuş     belediye başkanlarında da aranacaktır.
Kemal Kılıçdaroğlu’nu da ahlaksız belediye     başkanları koltuğundan indirecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.