Memleketin hepsi aday!

Memleketin hepsi aday!
Başkan Erdoğan’ın, “YSK kararını bir gün önce açıklasaydı İYİ Parti meclise veya seçime giremezdi” şeklindeki YSK’ya üstü kapalı yaptığı siteme CHP’nin İYİ Partiye son anda verdiği destekle seçim öncesi ilk golü yediği şu günlerde milletvekili olmayı düşünenlerde sıraya girmiş durumda.

Başkan Erdoğan’ın, “YSK kararını bir gün önce açıklasaydı İYİ Parti meclise veya seçime giremezdi” şeklindeki YSK’ya üstü kapalı yaptığı siteme CHP’nin İYİ Partiye son anda verdiği destekle seçim öncesi ilk golü yediği şu günlerde milletvekili olmayı düşünenlerde sıraya girmiş durumda.
Başta her seçim döneminin aday adayları olmak üzere birçok kişinin milletvekili olmak için ardı ardına açıklamalar yaparak “Bende adayım” dediğini yeniden gördüğümüz şu günlerde adeta memleketin yarısı milletvekili olmayı hedefliyor.
Bu durum partilerin kasasını doldurmaktan öteye gitmeyeceği aşikar ortadayken ben bugün ki yazımda her seçim döneminde ortaya çıkıp, “Bende milletvekili adayıyım” deyip listelerde bir türlü göremediklerimizdir.
Yani her seçim döneminde adeta hastalık haline gelmiş olan “Bende milletvekili adayıyım” diyenlerin parti genel merkezlerinde kuyruğa girseler de sonuç yine hüsran olacak gibi..
Zaten bunların asıl derdinin memleket değil, kendilerinin olduğu ve ‘seçimlerden sonra nasıl ihale alabilirim, kızımı işe koyabilirim, toplantılarda kendimi milletvekili aday adayı diye anons ettiririm’ olduğunu da bilmiyor değiliz ya neyse..
Seçmen ve parti genel merkezleri ise artık hastalık haline gelen bu duruma ‘dur’ demektense, ‘hayırlı olsun’ demeyi tercih etmesi, “Bende milletvekili adayıyım” diyenleri cesaretlendirmektedir.
Eşlerinin bile inanmadıkları bu kişilerse meslek haline getirdikleri “Bende milletvekili adayıyım” söyleminden öteye bir yere gitmeyeceğini de şimdiden söylemek yanlış olmaz.”
**
Kılıçdaroğlu kendisi aday olmalıdır..
İki ayağın bir pabuca sığdırılmayacağı bir sürede yapılmasına karar verilen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi kimin başkan adayı kimin ise milletvekili adayları olacağını merakla bekleyen seçmen bir taraftan da bir araya geldikleri sanılan muhalefetin başkan adayının kim olacağını heyecanla bekliyor.
Başkan Erdoğan’a ikinci golü atma iddiasında olan ve 15 milletvekilini İYİ Partiye göndererek ilk ciddi koalisyon mesajını veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer muhalefet partilerinin ard arda yaptıkları görüşmelerde, AK Parti-MHP’nin ittifak adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı kimi aday edeceklerini tartışa dursunlar, özellikle CHP’nin adayının kim olacağı en çok konuşulan konuların başında gelmekte.
CHP’den aldığı destekle meclise ve seçime girme şansını elde eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in koalisyonun aday olabileceği tahminlerinin bir hayli yüksek olduğu gözlenmekte..
Ancak bu önemli süreçte daha önce ki bir yazım da belirttiğim gibi CHP’nin burada bir hata yapması özellikle sol orjinli seçmen ve muhalefetin adayına destek vermesi gerektiği baskısı altında kalan HDP’nin tepkisini alacağı da bilenmelidir.
Bu da muhalefetin adayının Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğini ortaya koymakta. Ancak Kılçdaroğlu’nun bu yönde hala ciddi bir adım atmadığı da gözleniyor. Bu durumun şu günlerde muhalefete yönelik oluşan olumlu havayı bozulmasından korkarım.
Çünkü sağ kanatta duran AK Parti ve MHP koalisyonuna karşı Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, İlhan Keskin gibi sağdan gelmelerle değil, soldan, sol orijinli birisi ile rakip olmak gerekir ki iki görüşün yani sağ ve solun yarışacağı gözlenen 24 Haziran seçimlerinin yarışın hak ettiği şekilde olsun.
Kısacası; Bu duruma baktığımız da ise Erdoğan’ın rakibinin, HDP’lilerinde sıcak baktığı görülen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğinin         söylemektir.
**
Ardahan’dan rapor…
Ulusal anlamda yaptığımız bu iki analiz ardından birde memleketim Ardahan’da yaşanan siyasi atmosfere bakmak gerekirse, siyasetin Ardahan’da da durumun ülkede ki gibi puslu bir havanın içinde olduğunu     görüyoruz.
Ancak ilk görülen durum, her seçimde iki milletvekilinin sağ ve sol partiler arasından bölüşüldüğü gibi Gürcistan ve Ermenistan’a komşu Serhat Ardahan’da 24 Haziran’da da bu durumun değişmeyeceğini baştan     söyleyelim.
Mevcutta CHP’nin ve AK Partinin birer milletvekilinin olduğu Ardahan’da HDP’nin de 7 Haziran ve 1 Kasım’da olduğu gibi her iki partiyi zorlayacak üçüncü parti olduğunu gözlemliyoruz.
Mevcut milletvekililer olan Öztürk Yılmaz (CHP) ve Orhan Atalay’ın(AKP) bu seçimlerde Ardahan’da aday gösterilmeyeceği ancak bunun şimdilik tahmin olduğu görülürken buna neden her iki milletvekilinin seçildiklerinden bu yana yerel kamuoyuyla bir türlü uzlaşamamalarıdır.
Çünkü muhalefet partisinin milletvekili olan Öztürk Yılmaz’ın 1 Kasım’da sürpriz bir şekilde aday gösterildiği ve seçildiği Ardahan’ın dertlerinden çok Ortadoğu uzmanlığına soyunup, televizyon kanallarına gitmekten Ardahan’a gitmediği bununda tepkilere neden olduğu biliniyor.
Aynı Yılmaz’ın Ardahan yereliyle olduğu gibi kendi partisinin il ve ilçe teşkilatlarıyla, Hanak ve Damal’da ki iki CHP’li Belediye Başkanıyla aralarının açık olması ve son olarakta Kılıçdaroğlu’nun bile ‘Ciddiye almıyorum’ dediği ‘Cumhurbaşkanı adayıyım’ açıklamasıyla kendisini bir hayli zora     sokmuştur.
AK Partili Milletvekili Atalay’ın ise Yılmaz gibi yerelde kuramadığı diyaloğunun yanı sıra seçildiğinden bu yana Ardahan’dan ziyade Arap Birliğiyle ve 5 ilçesi olan Ardahan’ın kendi ilçesiyle yakından ilgilenmesi ve mevcut il başkanıyla yarışması bu seçimde işinin zor olduğunu ortaya         koymaktadır.
İstanbul 3. Bölgeden aday olabileceği de konuşulan AK Parti Ardahan Milletvekilinin yanı sıra Ensar Öğüt, Mutlu Kerimoğlu, Faruk Demir, Yunus Dündar isimleri CHP’de, Orhan Atalay, Yunus Baydar’ın isimlerinin de AK Partiden, HDP’de ise iki avukat A.Yavuz Yılmaz ve Yaşar Kaya’nın isimlerinin önde durdukları da görülmekte.
Diğer isimlerini saymaya gerek görmediklerimin hemen hepsinin de her zamanki gibi ikinci sıra heveslisi ve ‘Bende adayıyım’ demek için yarıştıklarını ben değil, tüm Ardahan bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.