Meral Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan görüşme sonrası açıklama

Meral Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan görüşme sonrası açıklama
İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'nde bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider görüşmenin ardından açıklamada bulundu.

Görüşmenin ardından iki lider gazetecilerinin karşısına geçerek kısa birer açıklama yaptı.

Meral Akşener:Bir önerim oldu

Görüşmenin ardından iki lider gazetecilerinin karşısına geçerek kısa birer açıklama yaptı. 
İYİ Parti lideri Akşener açıklamasında “Gözlemlerimi, bilgilerimi sayın genel başkan ile paylaştım. Şöyle bir önerim oldu, kendileri de kabul ettiler. O öneri de bir komisyon kurulup, 24 Haziran'dan önce belki bir hafta içerisinde arkadaşlarımızın bir araya  gelip, parlamenter sistemin nasıl, seçimler alındıktan sonra ve parlamentodaki çoğunluk kazanıldıktan sonra ki öyle görünüyor. Hangi aralık içinde, tarihinin nasıl olacağı, yol haritasının bir bütün olarak milletimizle paylaşılması konusunda önerim oldu. O nedenle ziyaret ettim. Sayın Karamollaoğlu ile de konuştum. O da olumlu baktı. Dolayısıyla millet ittifakının liderleri olarak bu konuyu paylaştım ve kendisine teşekkür ediyorum. Tarihinin nasıl olacağı, yol haritasının bir bütün olarak milletimizle paylaşılması konusunda önerim oldu. O nedenle ziyaret ettim. Sayın Karamollaoğlu ile de konuştum. O da olumlu baktı. Dolayısıyla millet ittifakının liderleri olarak bu konuyu paylaştım ve kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu:Bizim açımızdan keyifli bir öneri bu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise açıklamasında  “Seçim çalışmaları son derece rahat bir atmosferde gidiyor. Hükümetin bütün baskılarına karşın, devletin bütün imkanlarını kullanmalarına karşın, bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek ve TBMM’yi daha güçlü kılan bir anlayışla yola çıktık. O yolda yürüyoruz. Vatandaşımız bizden şunu bekliyor. Güzel, parlamento çoğunluğu sağladığınız, cumhurbaşkanlığını aldınız ama hangi takvimde demokratik parlamenter sistemi gerçekleştireceksiniz? Sayın genel başkanın böyle bir önerisi oldu. Bizim açımızdan keyifli bir öneri bu. Birlikte demokratik parlamenter sistemi nasıl inşa edeceğimizi, parlamentoyu nasıl güçlendireceğimizi, yargının bağımsızlığı, milletvekillerinin parlamentoda özgür iradede oy kullanmalarını sağlamak ve bütün hukuk sistemini darbe hukukundan arındırmak, ekipler ortak çalışmayı yapacaklar” dedi.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.