Milletin ittifakı mı Cumhur’un ittifakı mı?

Milletin ittifakı mı Cumhur’un ittifakı mı?
Merhaba sevgili okuyucularım, merhaba sevgili dostlar… Eminim ki uzun süredir yazılarıma ara verdiğimin farkındasınızdır. Ama bazen bir kenara çekilip ne olup bittiği karşıdan izlemek gerekir.

Merhaba sevgili okuyucularım, merhaba sevgili dostlar… Eminim ki uzun süredir yazılarıma ara verdiğimin farkındasınızdır. Ama bazen bir kenara çekilip ne olup bittiği karşıdan izlemek gerekir. Efendim bizler ilçemizde oda seçimleri, siyasi parti kongreleri bitti, sıra yerel seçimler de derken, hoop erken genel seçim çıktı karşımıza. Daha doğrusu siz erken seçim dediğime bakmayın, bu düpedüz baskın seçim kararı bence. Baskın genel seçim kararının alınmasıyla siyasi liderlerin ya da ilçe başkanlarının yaptığı açıklamalara bir baktım ki, meğersem herkes seçime dünden hazırmış. Hatta öyle ki bugün seçim olsa tüm siyasi partilerin seçime girecek şekilde çalışmaları tammış. Yahu arkadaşlar siz bu söylediğinize inanıyor musunuz Allah aşkına? Bugün seçim olsa sandıklara koyacağınız adamları ayarlamak bile en az bir haftanızı alır. Anladık kuyruğu dik tutmak adına atıp tutuyorsunuz da, bari söylediklerinizin de tutulur tarafı olsun be kardeşim.

Gelelim ilçemizden Milletvekili Aday Adaylığı başvurularına. AK Parti kanadında aday bolluğu yaşanırken, CHP kanadından şu ana kadar bir kişi bile adaylık başvurusunda bulunmadı. Gerçi CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Doruk Bulut’un Milletvekilliğine aday olacağı söylentileri var ama henüz kendilerinin resmi bir açıklaması olmadı. Sanırım CHP’li arkadaşların önceliği Silivri Belediye Başkanı olmak. Belediye Başkanı demişken, bizim Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ne ballı adam yahu. Dünürü Muharrem İnce CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı oldu. Olurda Muharrem İnce seçilirse, kim tutar Özcan Başkanı. Ondan sonra değmeyin Özcan başkanın keyfine. Yaşadı vallahi yaşadı. Tabi bir de CHP Meclis Üyesi Doruk Bulut’a gün doğdu. Çünkü kendisi Sayın Muharrem İnce’nin azıcık kankisi olurda.

Biraz da şu siyasi partilerin ittifak konusuna değinmek istiyorum. Bir tarafta AK Parti – MHP ittifakı, diğer tarafta CHP- İYİ Parti – SP- DP ittifakı.Bir tarafta Millet İttifakı, diğer tarafta Cumhur ittifakı. Bakalım 24 Haziranda ipi Cumhur İttifakı mı yoksa Millet ittifakı mı göğüsleyecek? Bence Cumhur ittifakı ipi göğüsler diye düşünüyorum. Öyle oturup uzun uzun eni konu hesap kitap yapmaya gerek yok arkadaş. Siyasilerin durumu, yaptıkları ve bugüne kadar aldıkları oy oranları ortada. Matematiksel olarak bakıldığında da ibre Cumhur ittifakından yana. Ha bu arada geçtiğimiz günlerde sevgili meslektaşım Cem Güner oyunu CHP’ye atacağını yazmış. Bence Cem arkadaşımızın bu davranışı güzel bir dürüstlük örneği bana göre. Herkese şirin gözükmek için bin bir takla atmaktan sa, açık açık oyunun rengini, duruşunu belli etmek en güzel davranıştır bana göre. Peki, ben mi? Bir seçmen olarak benim oyum Cumhur ittifakına. Ama sadece oyum arkadaşlar. Bir gazeteci olarak her zaman olduğum gibi yine herkese aynı eşitlikte, aynı mesafede haberlerimizi yapmaya, tarafsızlığımızı korumaya devam edeceğiz. 
Kalın sağlıcakla…   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.