Muharrem İnce nerede ve ne zaman konuşacak? Hangi kanalda yayınlanacak

Muharrem İnce nerede ve ne zaman konuşacak? Hangi kanalda yayınlanacak
24 Haziran seçimlerinde gayriresmi sonuçlara göre kaybeden ve yenilgisini 'Adam kazandı' sözleriyle kabul eden CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı. Peki İnce nerede ve saat kaçta konuşacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olan Muharrem İnce, Erdoğan'ın gerisinde kalmıştı. Konu hakkındaki düşünceleri merak edilen İnce yenilgiyi kabul etmişti. Ancak bu kararı sadece bir mesajla bildirmesi kendisini destekleyenleri üzmüştü. Muharrem İnce nerede ve neden konuşmuyor sorularının sorulduğu anlarda bir açıklamada bulunan cumhurbaşkanı adayı basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

İşte Muharrem İnce'nin o açıklaması
"Bugün saat 12.00’de CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyeceğim."

Muharrem İnce'nin yapacağı basın toplantısının pek çok yayın organından yayınlanması bekleniyor.

Muharrem İnce, twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Yüksek Seçim Kurulu’nun geçici seçim sonuçlarını ilan etmesinden sonra bir açıklama yapacağım." ifadelerini kullanmıştı. Daha sonra geçici sonuçların açıklanmasının ardından Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya'ya "yenilgiyi kabul ediyorum, adam kazandı" dediği belirtildi.

İnce yaptığı açıklamalarda; "Sosyal medyada dolaşan bu asparagas haberlerle başlıyım. Bunların hepsi yalan. Beni kimse tehdit etmedi. Tehdit edecek adam da daha doğmadı. Eşimi kaçırmışlar, ben saraya gitmişim bunların hepsi asparagas. Bana 15 milyon insan oy verdi. Hedef bunu 30 milyon yapmak. Eğer bana 15 milyon kişi oy veriyorsa, bu sayıyı 30 milyon yapmaktır.  Sayın Erdoğan, bugünden sonra 81 milyonu kucaklayın. AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. Herkesin cumhurbaşkanı olun. Herkesi kucaklayın. Seçilseydim genel merkezinize gelip çayınızı içecektim. Seçim sonuçlarının ilan edilmesiyle adaletsizdir. Seçime kan bulanmıştır. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Seçim süresince oylara müdahale edildiğini ve usulsüzlük yapıldığını gördük. Arkadaşlarımız can siperane mücadele etti. Kendi adıma ve ülkem adına teşekküre diyorum." 

"Sonuçları kabul ediyorum"
"Islak imzalı oylar ile bize gelen sayılar arasında fark var. Ancak bunlar seçimi değiştirecek dozda değil. Sonuçları kabul ediyorum." 

"Tek adam sistemine geçilmiştir"

"Bir kişinin hem yasama hem yargı hem de yürütmenin başında olması büyük bir tehlikedir. Türkiye parlamenter sistem ile bağını koparmıştır. Tam anlamıyla tek adam sistemine geçilmiştir. Geleceğimize dair her zaman kaygı ve endişelerimiz olmaya devam edecektir. Ne olursa olsun halkımızla kucaklaşacağız. Her üç vatandaşımızın birinin oyunu almış olarak tümünün takdiri için mücadele edeceğim. Türkiye Tayyip Erdoğan ve kadrolarıyla yaşantısını sürdüremez. Onlar bizim sorunlarımız. Önümüzdeki yerel seçimlere kadar geçen süreyi iyi değerlendirmeliyiz. Bu seçimden çıkaracağımız sayısız ders var." 

"Yapılan her şeyde yanlış olabilir. Bize düşen onları bir daha yapmamaktır. Türkiye herkesin Türkiye'si olana kadar mücadelemiz sürecektir. Çok şeyler yaptığımızı ve yapacağımzı bu seçim göstermiştir."

 "Milletvekili olmaya gerek yok"
"Parti içi konulara girmeyeceğim. Ne yapsanız da konuşmayacağım. 16 senedir milletvekiliyim. Mücadele vermek için de milletvekili olmaya gerek yok."

"Hata yaptım"
"İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça bir mesaj attım. Haber yapacağını düşünmemiştim. Benim gibi bir siyasetçi bu hatayı yapmamalıydı. Sonuçları bekliyordum. Yine basın karşısına çıkacaktım. Gazetecilerle arkadaş olurken dikkat etmek gerekiyormuş. Açıklamayı benim yapmam gerekiyordu. Bu konuda özür dilerim"

"Oy çalmışlardır ama.."
Oy çalmışlar mıdır? Çalmışlardır. 10 milyon çalmışlar mıdır? Hayır. Karşınızdakini tebrik etmeyecekseniz yarışa girmeyeceksiniz. Tehdit edilmedik, kaçmadık, buradayız.

"41 yıllık baraj açıldı"
50 günlük kampanyada, 41 yıllık yüzde 30 barajını aştık. 500 günlük kampanyada neler yapabileceğimiz milletimizin takdiridir.

Siyaseti bırakacak mısınız? şeklindeki soruya verdiği yanıt veren İnce, 41 sene sonra 30 barajını açan bir İnce sence siyasetten silinir mi? Yoksa devam mı eder?” dedi.  

Erdoğan ile görüşüp görüşmediği şeklinde soruya da veren İnce, “Erdoğan ile görüşmedim. Sosyal medya yalanlarından birisi. Dün akşam Erdoğan’la uğraşacak halim yoktu. Tutanaklarla uğraşıyordum.” dedi

"Türkiye bölünmez"
Türkiye kutuplaşıp bölünür mü? sorusuna da yanıt veren İnce, Hayır hayır Türkiye asla bölünmez. Görüşlerine hiç katılmadığım Erdoğan bile dün akşam iyi bir şey söyledi. Katılım yüzde 80’lerin üzerine çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.