Partimizin kaderini milletimiz belirleyecek

Partimizin kaderini milletimiz belirleyecek
Vatan Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Siyaset Bilimci Sinan Baykent, “Partimizin barajı aşamayacağı konuşuluyor. Barajı aşıp aşamayacağımızı milletimiz belirleyecek” dedi.

Vatan Partisi İstanbul 3. Bölge 2. sıra Milletvekili Adayı Siyaset Bilimci Sinan Baykent yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Beylikdüzü İlçe Başkanı Barbaros Bahçelioğlu’nun ev sahipliği yaptığı toplantıya Vatan Partisi Milletvekili adayları; Güneş Tabanoğlu, Zihni Selvi, Berke Mustafa Berkil ve Işıkgün Akfırat da katıldı.

Perinçek bizzat beni aradı
2011 yılının Ekim ayından, 2015 yılına kadar dönemin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in siyasi danışmanlığını ve metin yazarlığını yaptığını hatırlatan Baykent, “Kendisi AK Parti’ye geçince ben müsaademi istedim ama hala kendisiyle baba – oğul gibi ilişkimiz devam etmekte” dedi. Türkeş’in başdanışmanlığından ayrıldıktan sonra çeşitli yayın organlarında köşe yazıları yazdığını dile getiren Baykent, “Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’le ayrı bir dostluğumuz ve hukukumuz vardı. Yani öyle bir anda gelip partiye üye olup, aday gösterilmedim. Başka bir partiden de teklif aldım, ancak sayın Perinçek kendisi bizzat beni arayarak davet etti. Bu teklif bana daha sıcak, daha içten geldi” dedi.

Herkes için adres Vatan Partisi
Yanında bulunan Berke Mustafa Berkil ve Işıkgün Akfırat’ı işaret eden Baykent, “Gördüğünüz gibi Vatan Partisi pırıl –pırıl tam 208 genç aday gösterdi listelerde. Bu, Türkiye’ye verilen bir mesajdır. Partimizin barajı aşamayacağı konuşuluyor. Barajı aşıp aşamayacağımızı milletimiz belirleyecek. Ancak ben şunu içtenlikle söylüyorum; alacağımız oyların hiç birinde PKK’nın, FETÖ’nün, Amerika’nın, İsrail’in izi olmayacak. Alacağımız oyların tamamı helal, milli ve temiz oylar olacak. Kendisini bu topluluğa ait hisseden seçmenlerimizin bizi desteklemelerini çok isteriz. Bu konulara önem veren herkes için adres Vatan Partisi’dir” değerlendirmesinde bulundu.

Muhalifler bile sansürlüyor
Vatan Partisi’nin beklenen atılımı neden gerçekleştiremediği şeklindeki soruyu Baykent şöyle cevapladı: “Ana akım medyaya baktığımızda, hatta kendine “muhalif” diyen, “bağımsız” diyen medya kuruluşlarına baktığımızda Vatan Partisi’ne karşı yapılmakta olan müthiş bir sansür uygulaması görüyoruz. Peki, uygulanan bu sansürün kaynağında ne var biliyor musunuz? HDP var. HDP’yi gücendirmemek var. Mesele bu. Biz bu sansürü çok çalışarak, sahada çalışarak, vatandaşlarımıza dokunarak kıracağız.”

CHP kendine muhalefet
Vatan Partisi’ne karşı en büyük muhalefeti CHP’lilerin yaptığının hatırlatılması üzerine Baykent, “CHP’liler aslında en büyük muhalefeti kendileri-ne yapıyorlar. Bunun şifreleri aday listelerinde gizli. Kimler tasfiye edildi? Yarın bir gün İran’a uluslararası bir müdahale olursa buna, antiemperyalist duruşuyla direnebilecek olanlar tasfiye edildi. Kemalistler tasfiye edildi. Ulusalcı dediklerimiz tasfiye edildi” şeklinde konuştu. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.