Sahada hava sıcak hem de çok sıcak

Sahada hava sıcak hem de çok sıcak
Başta Ardahan'da olmak üzere yurt genelinde kimin kazanacağı sorusuna cevap arandığı şu günlerde siyaset alanında olduğu gibi havalarda iyiden iyiye ısınmaya başladı.

Son olarak; 7 Haziran ile 1 Kasım'dan bu yana tek başına yüzde 10'u aşan HDP ile AK Parti'nin mitinglerinin yapıldığı İstanbul'da olduğu gibi ülke genelinde her gün artan bir sıcaklıkla ısınmaya devam eden havalar can ve mal kaybına da neden olan yağmurlarla arada serinlese de yinede çok ama çok sıcak.
Öyle ki, 'baskın seçim', 'zaman verilmeyen seçim' denen seçim sahasında başta MHP ile ittifak kuran 16 yıllık iktidar partisi AK Parti olmak üzere kazanmak için mücadele eden partiler ve partililer seçim yorgunluğunun yanı sıra iyiden iyiye ısınmaya başlayan havalarla birlikte şimdiden bitik duruma gelmiş durumdalar.
Bu seçimde çokta açılmayan açılanların sinek avladığı görünen seçim bürolarında bu durum daha net görülürken, sahada durum boş seçim bürolarından farklı değil.
“AK Partiliyim, Erdoğan'sız olmaz ama bu seçimde sanırım biraz işi zor” diyen AK Partililer gibi “İnce geldi de parti biraz canlandı, bu kez umut var ama ipin ucu HDP'de” diyen yılgın bir seçmenin de eridiği sıcakların yaşandığı şu günlerde gittikleri seçmenden zılgıt yediklerini gördüğümüz ve “bu kezde kazanalım bakarız” diyen bir iktidar varlığını da hissediyoruz. 
Evet seçim kararı ile birlikte ısınan siyaset sahnesi gibi yılgınlık getiren hava sıcaklıklarının da yaşandığı görünen şu günlerde dün yada ki gelişmelere baktığınızda bu sıcaklığı daha çok hissediyoruz.
Çünkü bir taraftan, “Menbiç'te ortağız” diyen bir Amerika diğer taraftan F-35'ler dahil birçok konuda gizli engeller getiren bir Amerika ile uğraşan Türkiye 25 Haziran'dan itibaren daha da ısınacağa     benziyor.
Suriye başta olmak üzere dağlarına bayrak dikmek için bu yok zamanda dolarlarla alınan bombalar yağdırdığımız Kandilli İran ve Irak'lı Ortadoğu'nun yanı sıra Kafkasya ve dünyanın diğer bölgelerinde yaşanan bu sıcaklığın şu an uykuda olan dolarla iyiden iyiye yakıcı bir duruma geleceğinin de konuşulduğunu unutmamak gerekir.
Çünkü birinci turda seçimi alamaması halinde ikinci turda bugünden daha çok zor bir durum yaşayacağı net olan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra diğer tüm siyasileri bekleyen durum hiç de kolay ve serin bir durum olmadığını alenen görmekteyiz.
Kısacası bu hafta sonu başına gidip, kimi yakacağı bilinmeyen oylarımızı atacağımız sandıkların da havalar gibi bir hayli sıcak olacağını görmekte ve bu sıcaklığı el ayağı yakmadan aşılması için dua etmekte olan bir seçmen kitlesi var karşımızda.
Ve aynı seçmenin hem ülke içinde yaşananları hemde dünya genelinde ki yaşananları tahlil etmekte zorlandığı gibi hala tercihini net olarak ortaya koymadığı da     görülmekte.
Yani havaların terlettiği bizlerin pazar günü akşamı açılacak olan sandıklarda çıkacak sonuçla daha çok demokrasi, eşit insan hakları, tek adam değil tüm halk yönetimi diyerek serinleyip, rahatlayacak mıyız, yoksa daha da yanacak mıyız hep birlikte göreceğiz.

Gençlere sahip çıkmak
24 Haziran'da seçimleri etkileyecek bir oranda oyu olan gençlere sahip çıkma adına neler yapıldığına baktığımızda yaşlılara olduğu gibi geleceğimiz olan  gençlerimizde çokta sahip çıkamadığımızı görmekteyiz.
4-8 Temmuz günlerinde İstanbul Bakırköy Botanikpark'ta düzenleyeceğimiz Bal Festivali ile bir ilke imza atmaya hazırlandığımız bir esnada adeta yerde olan Serhat Ardahan Spor üzerinde sahiplendiğimiz gençleri yeşil sahada tutmak, geçimlerini sporda karşılamalarını sağlamalarına mücadele edeceğiz.
Bu anlamda başta Ardahanlı iş adamlarımız, spor seferlerimiz olmak üzere seçimleri kazanacak,iktidar olacak siyasilere büyük görevler düşmekte.
Çünkü bu ülkenin diğer önemli bir sorunu da bonzai başta olmak üzere uyuşturucu ile terör ile mücadele etmenin en önemli yollarından biride spor sevdirmek, çocuklarımızı, gençlerimizi sahalarda tutmak, sağlıklı bir nesil yetiştirmek hepimizin görevidir.
Bu nedenle gençlerimize sahip çıkma adına BAL Ligi'nde mücadele den Serhat Ardahan Spor'a başta olmak üzere kendi cep harçlığı ile mahalle takımı kuran, öğretmeninin desteği ile atletizm yapan, belediyenin yaptırdığı havuzda yüzen geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize herkesin sahip çıkması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.