Seçime günler kala iki partinin listesi için uyarı

Seçime günler kala iki partinin listesi için uyarı
YSK inceleme altına aldığı milletvekili adaylarının dosyalarını tamamladı. İnceleme kapsamında adayların şartları karşılayıp karşılamadığı ve evraklarını tamamlayıp tamamlamadığı değerlendirildi. HDP ve Saadet Partisi'ne bu konuda uyarı giderken iki partinin de kriterlere uygun olmayan adaylar bulunduğu öğrenildi. Saadet Partisi'nin de pek çok ilde eksik aday gösterdiği bildirilerek listenin tamamlaması istendi. Son tarih 30 Mayıs...

24 Haziran'daki seçimler için devam eden hazırlıklarda özellikle HDP ve Saadet Partisi'nde ciddi eksiklikler bulunduğu göze çarparken Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti'de bu derece bir hatanın yer almadığı saptandı. Bu partilerde, askerlik, diploma, nüfus kaydı gibi adayların başvurularında zorunlu olan bazı evrakların eksik olduğu saptandı ve verilen sürede tamamlamaları istendi.

Seçime girememe tehlikesi var
HDP listelerinde ise birden fazla adayın milletvekili adaylığına uygun şartları taşımadığı iddia edildi. Milletvekili adaylığına uygun şartları taşımadığı ve memnu haklar açısından adaylık başvurusu yapamayacağı iddia edilen isimler kurum tarafından HDP’ye bildirildi. Bu adayların değiştirilmemesi durumunda, gösterilen illerdeki adaylıklar geçersiz sayılacak ve seçime giremeyecekler.

Saadet yarışamayacak!
SP de ise çok sayıda ilde aday gösterilmediği veya adayların eksik olduğu saptandı. SP, aday göstermezse o ilde yarışamayacak. YSK partilere belirlediği eksiklikleri bildirerek, 30 Mayıs’a kadar gerekli düzeltmeleri yapmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.