Soyismi gibi güven versin!

Soyismi gibi güven versin!
Seçim güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulunan ve YSK Başkanı Sadi Güven'e seslenen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Yüksek Seçim Kurulu'nun başındaki kişinin soyismi Güven. Sayın Güven, soyisminizin gereğini yapın. Size güven duymak istiyoruz” dedi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı'nda seçim güvenliği ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. CHP Küçükçekmece İlçe Başkan Turgay Özcan'ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan ve sokağın nabzının millet ittifakından yana olduğunu söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Sokak 10 numara.19 Nisan'da Fikirtepe'de başladık, şuna emin olun sokak son derece kararlı zaman zaman el kaldıranlar oluyor ya onlarda zorunlu olarak kamu görevlisi çalışanlar. Bizim yolda bi araba önümüzü kesti, arabasının arkasında Osmanlı Tuğrası vardı. Dedim hemşehrim hem bizi fotoğraf çekiyorsun, hem de bu ne dedim. Ya başkanım biz ceza meza ödemiyoruz. Polis o tuğrayı görünce arabayı çevirmiyor dedi. Sevgili ilçe başkanım kadın kolu başkanım kadın kolu MYK üyem çok değerli partili arkadaslarım. Tabii bu klasik cümleleri hep kullanıyoruz, kritik bir seçim geçiriyoruz. Neden kritik bir seçim geçiyoruz. Kritik bir sisteme geçiyoruz. Yani çoklu sistemden tekli sisteme geçiyoruz. Tıpkı Ortadoğu'daki İslam coğrafyası, Afrika'da tek adamların yönettiği gibi ülke sistemine geçiyoruz. Takdir ederseniz teklik Allah'a mahsus insana mahsus değil” dedi.

Tekli sistem belalar açar
“Tüm bu uygulamalara baktığımızda gerek Ortadoğu coğrafyasında gerek Afrika'da ülkeler yıkılmıştır, aileleri perişan olmuştur ve çok ağır bedeller ödemişlerdir” diyen Milletvekili Gürsel Tekin, “Ama tabii biz çok büyük ülkeyiz,bunun farkındayız. Kurulan bu sistemin kolay kolay kimsenin değiştirme şansı olamayacağını da biliyoruz. Ama bu tekli sistemin önümüzdeki süreçte ülkenin başına çok ciddi belalar açacağını hepimizin bilmesi lazım. Bu sistemin sadece bir aileye, bir kişiye ait olabileceğini, ülkenin geleceğine hiç bir faydası olamayacağını söyledik” ifadelerini kullandı.

Güvenmek istiyoruz
Seçim güvenliği ile ilgili önceki seçimlerde konuşulan hadiseleri anlatarak sözlerini sürdüren ve YSK Başkanı Sadi Güven'e seslenen Gürsel Tekin, “Kedilerin trafoya girdiği, gece yarısı insanların sandıklarının nasıl değiştirildiğini, mühürsüz oyların geçerli sayıldığını; hepsini bu YSK döneminde yaşadık. YSK'nın başındaki kişinin soyismi Güven. Sayın Güven soyisminizin gereğini yapın, size güven duymak istiyoruz” diye konuştu. Siyasi partilerin değil devletin verilen oyları koruması gerektiğini de söyleyen Tekin, “Siyasi parti olmaz. Siyasi partiler insanların oylarını koruyamaz. Böyle birşey yok. Daha yeni telefon aldım Karayazı'da, Tutak'ta, Şırnak'ta kaymakamları, jandarma komutanlıklarını kendilerine muhtarlıklara hangi baskıları uyguladıklarını hepimiz görüyoruz da, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı göremiyor mu bu manzarayı?” diye sordu.

Suriyelilere vatandaşlık verildi
Suriyelilere Gaziosmanpaşa'da 150 bin kimlik çıkarıldığı iddiasında da bulunan “Ülkemizde başta Suriye, Afganistan ve Pakistan gibi dünyanın çeşitli ülkelerinden gelmiş insanlar var. Bunlardan ne kadarı vatandaş oldu? Yani çok basit, bir tuşa basacaksınız, bir tuşta kaç bin vatandaşın T.C vatandaşı olabileceğini iki dakikada öğrenebilirsiniz, ama halen öğrenemiyoruz. Ortada 150 bin tane belge var. Bu belki rutin bir işlemdir hiç itiraz etmiyorum ama çıkın bize deyin ki, ey Gürsel Tekin, bu soruları bize sordunuz ama yanlış. Onun içinde patates var patates. Bir şey söyle bize kardeşim. Ama yok söylemiyorlar” dedi.

Kaygılarımıza son verin
YSK'nın seçim öncesinde ülkedeki belirleyici bir unsur olduğunu da vurgulayan Tekin, şu ifadeleri kullandı; “Ülkemizde de bundan sonraki sürecin tek yöneticisi YSK'dir. Siyasi parti değildir, iktidar değildir. İçişleri Bakanlığı'ndan, Adalet Bakanlığı'na bütün bakanlıkları dizayn edebilecek YSK'dır. Anayasal olarak en üst kuruldur. Şimdi gelinlik kız gibi ağızlarından ses çıkmıyor. Kardeşim bir şey söyleyin. Çıkın bize güven verin. Aksi taktirde yarın oluşabilecek sorumlulukların tek sorumlusu sizlersiniz kardeşim. Vatandaşlarımızın reyinin şerefi, haysiyeti, namusu size emanet. Eğer sizin de şerefiniz haysiyetiniz varsa vatandaşın reyini şerefiniz haysiyetiniz olarak kabul edeceksiniz. Bunun aksini düşünmek bile istemiyorum. Umut ederim ki bütün bu anlattığımız kaygılarımızda biz yanılmış oluruz. YSK başkanı soy ismine uygun. Hepimizin güven duyabileceği bir seçimi bize yaşatır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.