Stajyerle ülke mi yönetilir

Stajyerle ülke mi yönetilir
Türkiye'de AK Parti iktidarları haricinde ortalama hükümet sürelerinin 9 ay olduğunu belirten MHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Gökhan Türkeş Öngel, "Koalisyon süreçlerinde bizi 6 aylık stajyer başbakanlar, bakanlar yönetmiş" dedi. MHP’nin çok eskiden beri başkanlık sistemine olumlu baktığını belirten Öngel, "Önemli olan istikrar" diye konuştu

MHP 3. Bölge Milletvekili adayı Gökhan Türkeş Öngel önemli açıklamalarda bulundu. Kadınlar ve gençler için önemli projeleri olduğunu dile getiren Öngel, "Kadınlar ve gençlerimizi sosyal hayata kazandırmak, iş yaşamına kazandırmak ve kendilerini ifade edecekleri rahat bir zemini yakalamaları için elimizden geleni yapacağız" dedi. Kadın ve gençlerin söz sahibi olmadığı toplumların gelişme ihtimalinin olmadığını dile getiren Öngel, "Toplumun bir tarafı ileri gidip bir tarafı geride kalırsa çarpıklık oluşur. Sosyal düzensizlik, toplumsal bozukluk, bizim kadın ve gençlere söz hakkını vermediğimiz için ortaya çıkıyor. Ben kadınlara diyorum ki; biz size söz hakkı vermeyelim, siz bu hakkı söke söke alın. Bu mücadelenizde biz sizin yanınıda olacağız" açıklamasını yaptı. 

MHP'de bu iki soru sorulmaz
Milliyetçi Hareket Partisi'nin ne olmadığını anlatmaktan fırsat bulup da ne olduğunu anlatamamış bir parti olduğunu belirten Öngel, "MHP içerisinde herhangi birisine sorulmaması gereken 2 soru vardır. Birincisi hangi havimdensiniz? İkincisi hangi mezheptensiniz? MHP milliyetçiliği de şöyle tanımlar; Hangi kavimden geldiğine bakılmaksızın Türkiye Cumhuriyeti yasalarına, hukukuna, kültürüne bağlı ve ülkesinin geşlişimi yönünde adım atan herkes milliyetçidir" ifadelerini kullandı. 

Ortalama hükümet süresi 9 ay
MHP'nin Cumhurbaşkanlığı sistemine neden evet dediğini de açıklayan Gökhan Türkeş Öngel, "Türkiye'de AKP ve ihtilal hükümetlerini çıkın ortalama bir hükümetin ömrü 9 ay. Gelen her hükümet bizi, sadece 9 ay idare etmiş. Bu sıkıntıyı gören Bağşbuğ Alparslan Türkeş yıllar önce   demiş ki, 'bu sistem yürümüyor. Biz Avrupa toplumu gibi koalisyon hükümetlerine alışık bir toplum değiliz.' MHP 20 yıl önce de 10 yıl önce de aynı şeyi gündeme getirmiştir. Demiştir ki, yüzde 51 oy alan bir hükümet başa gelsin, aldığı yetki boyunca idaresini sürdürsün. AK Parti gündeme getirmeden önce MHP defaatle başkanlık sistemin savunmuştur. Şimdi düşünün işe aldığımız herhangi bir personelden 6 aydan önce herhangi bir verim bekliyor muyuz? Hayır. Ama bizi 6 aylık başbakanlar, bakanlar yönetmiş. Yani Türkiye'yi stajyer başbakanlar ve bakanlar yönetmiş" dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.